Waar komt het merk OPPO vandaan?

OPPO is een naam de klinkt als een klok, maar aan de naam is niet af te leiden uit welk land het merk komt. Bij OPPOfans krijgen we dan ook regelmatig de vraag: waar komt OPPO vandaan? In dit artikel geven we antwoord op de vraag: waar komt de OPPO telefoon vandaan en waar wordt de OPPO telefoon gemaakt?

OPPO: waar vandaan?

In 2004 zag het Chinese consumentenelektronica- en telecommunicatiebedrijf OPPO Electronics het levenslicht. Het bedrijf OPPO werd opgericht in de stad Dongguan gelegen in de provincie Guangdong (Republiek China).

Sinds de oprichting in 2004 is het bedrijf dankzij haar duurzame en innovatieve bedrijfsvisie snel gegroeid en is het merk inmiddels in meer dan veertig landen te verkrijgen. OPPO is inmiddels onderdeel van BBK Electronics, het bedrijf dat ook Realme, VIVO en OnePlus in de markt heeft gezet.

terug naar menu ↑

Waar komt de OPPO telefoon vandaan?

Toen OPPO in 2004 de markt betrad, waren er al voldoende smartphone merken. Was het dan wel nodig om er nog een extra merk bij te krijgen? Waar komt de OPPO telefoon (ineens) vandaan?

OPPO liet zich vanaf het begin opmerken door een duidelijk missie en visie: Duurzaam en innovatief. Productmanager Chuck Wang omschreef deze onlangs als volgt: ‘OPPO produceert technologische hoogstandjes voorzien van een mooi en gebruiksvriendelijk toestel dat ook nog eens goed geprijsd is.’ Veel smartphone liefhebbers ontdekten al snel deze charme en omarmde dit concept.

terug naar menu ↑

Waar wordt OPPO telefoon gemaakt?

Wordt alles dan in één fabriek gemaakt of zijn er meerdere productlocaties? Kortom: waar komt de OPPO telefoon vandaan? De productie van de telefoon vindt volledig plaats in China. Meer dan 40.000 werknemers werken daar dagelijks aan technologische innovaties die OPPO realiseert met als doel een slimmer en beter leven te creëren voor de mensen over de hele wereld.

terug naar menu ↑

Samenvattend

OPPO is een Chinees merk dat sinds 2004 de smartphone markt bestormt met innovatieve technologie verpakt in een fraai jasje, betaalbaar en van topkwaliteit. Het enige juiste antwoord op de vragen: waar komt OPPO vandaan en waar wordt de OPPO telefoon gemaakt is dan ook: OPPO komt uit de harten van de Chinese elektronica- en telecomliefhebbers die met hun producten willen bijdragen aan een gebalanceerde markt.

OPPO fans
Logo
Shopping cart