OPPO vs Samsung

In deze vergelijkingsblog zetten we de voor- en nadelen van OPPO af tegen de mobiele telefonie gigant Samsung. Zijn de producten van grote multinationals kwalitatief beter of betaal je alleen voor het merk? Waarin overtreft OPPO de Samsung toestellen die nu op de markt zijn of voor welke gebruikers is OPPO de beste keuze? In deze OPPO versus Samsung bekijken we de voor- en nadelen aan de hand van de toestelkenmerken voor de OPPO Find X3 Pro en de Samsung Galaxy S21 Ultra.

Om te beginnen zijn beide toestellen ongeveer gelijk geprijsd. Voor de OPPO Find X3 Pro betaal je ongeveer € 1400,- euro en voor de Samsung Galaxy S21 Ultra moet je gemiddeld € 1550,- euro neertellen.

Voor zowel het OPPO als het Samsung model geldt dat de toestellen hun nieuwe vlaggenschip vormen. De prestaties zijn dan ook subliem te noemen. Maar toch scoort het ene model op bepaalde punten beter dan de andere.

Algemene kenmerken OPPO versus Samsung

Maar voordat we de voor- en nadelen op een rijtje zetten, beginnen we deze OPPO versus Samsung vergelijking met wat algemene gegevens van de mobiele devices:

  • De OPPO Find X3 Pro is als opvolger van de in 2020 gelanceerde Find X2 serie in maart 2021 uitgebracht. Het toestel is 8,8 millimeter dik. De Find X3 Pro is voorzien van een camera die 1 miljard kleuren kan herkennen, een dubbele primaire camera is voorzien van een ultragroothoeklens, een 10-bits full-path kleurenengine en een AI-scèneverbeteringsmodus.
  • De Samsung Galaxy S21 Ultra is ook in maart 2021 op de markt gebracht. Samsung positioneert het toestel als dé cameratelefoon. De S21 Ultra heeft een intelligente display met een super smooth 120Hz beeldervaring, maakt heldere foto’s en heeft een superscherpe inzoomcapaciteit.

Hieronder gaan we verder in op enkele belangrijke onderdelen van deze OPPO versus Samsung vergelijking tussen de OPPO Find X3 Pro en de Samsung Galaxy S21 Ultra.

Design

Allereerst kijken we naar het algemene ontwerp van beide toestellen. Zoals altijd heeft Samsung veel aandacht besteed aan het design, maar toch wint de OPPO Find X3 Pro het op dit vlak van de Zuid-Koreaanse smartphone concurrent.

Waarom? De Oppo Find X3 Pro is een stuk lichter. Dit komt omdat de Oppo Find X3 Pro een glazen achterkant heeft die meestal vrij eenvoudig van vorm is en een metalen frame heeft. Aan de voorkant heeft de Find X3 Pro een licht gebogen scherm met kleine randen en een geperforeerde camera in de linkerbovenhoek.

De Samsung Galaxy S21 Ultra heeft ook een glazen achterkant en een metalen frame, en het camerablok bevindt zich ook in de linkerbovenhoek, maar deze is beduidend groter dan die van de Find X3 Pro. Ook is de handheld van Samsung eerder rechthoekig van vorm dan vierkant.

De Galaxy S21 Ultra heeft net als de Find X3 Pro een gebogen scherm met kleine randen, maar de geperforeerde camera bevindt zich bovenin het midden van het toestel. Ook zijn beide handsets voorzien van een IP68 certificaat voor het weren van stof- en water. De ontwerpen van deze twee telefoons verschillen dus op detail, maar zijn in de basis vrijwel identiek.

Waar ze wel in verschillen zijn de afmetingen en gewichten. De mobiele telefoon van Samsung is groter, dikker en daardoor ook aanzienlijk zwaarder. Met name hierdoor is de OPPO Find X3 Pro qua ontwerp de meerdere van de Samsung S21 Ultra. Ze zijn beide namelijk echt een lust voor het oog.

Display

De schermen van beide toestellen staan garant voor veel kijkplezier. De gigantische gebogen OLED-panelen, met 6,7 inch op de Find X3 Pro en 6,8 inch op de S21 Ultra, en beide met QHD + -resolutie pakken elke pixel tot in hun vezels. Ook hebben ze allebei een variabele beeldinstelling: van super-smooth tot ultra-laag voor batterijbesparing.

Op dit punt vinden we dan ook geen echte grote verschillen, waardoor beide toestellen als evengoed uit dit onderdeel van de OPPO versus Samsung vergelijkingstest komen.

Camera

Op dit onderdeel zou de Samsung Galaxy S21 Ultra glansrijk moeten winnen, maar toch kan de OPPO Find X3 Pro met een interface van 3216 x 1440 pixels ook hier goed meekomen.

Beide telefoons zijn voorzien van een briljante camera met hoge resoluties. Met een 50 MP kwaliteitsrange op de OPPO pak je mooie beelden, maar met maar liefst 108 MP op de Samsung Galaxy S21 Ultra is de OPPO op dit onderdeel de mindere. Bij de groothoekcamera  is het precies andersom: OPPO levert hier 50 MP. Wat zorgt voor zeer scherpe afbeeldingen, terwijl de S21 Ultra ‘slechts’ 12 MP levert met haar ultragroothoeklens.

De Samsung Galaxy S21 Ultra wint dit onderdeel dankzij de geweldige optische zoomlens die tot wel tien keer kan uitvergroten. En zelfs dan levert hij nog scherpe foto’s af. De hybride zoomlens van de OPPO Find X3 Pro is zonder meer goed, maar moet het op dit vlak afleggen ten opzichte van de Samsung toestellen.

Prestaties

Qua prestaties zitten beide modellen op een zeer hoog niveau, zijn super krachtig, zoals je zou verwachten, maar er zijn verschillen tussen beide. De connectiviteit is bij beide prima, evenals de kwaliteit van het bellen. Het verschil zit hem vooral in de accu en interne opslag.

Batterijvermogen

De Galaxy S21 Ultra heeft het grotere batterijpakket van 5.000 mAh. De OPPO toestel doet het met 4.500 mAh batterijvermogen. De OPPO Find X3 Pro heeft een veel snellere laadtijd. Hij hoeft bij intensief gebruik ook pas opgeladen te worden na 5 uur screentime.

De laadtijd van de Samsung Galaxy S21 Ultra is vele malen langer door een minder krachtige oplaadkabel 25W en 10W bij het draadloos opladen.

Geheugen

De Find X3 Pro wordt ook geleverd met het dubbele interne geheugen van 256 GB versus 128 GB op de Galaxy S21 Ultra. Geen van beide handsets heeft een micro SD-sleuf voor uitbreidbare opslag. De OPPO verslaat op dit onderdeel de Samsung Galaxy S21 Ultra.

terug naar menu ↑

Eindconclusie

Uiteindelijk zijn deze telefoons gelijk qua algehele kwaliteit, maar op een paar cruciale kenmerken komt de OPPO Find X3 Pro beter uit de bus. We denken dan met name aan de prestaties op het gebied van opslag en oplaadsnelheid. Qua design, cameratechnieken en display ontlopen beide toestellen elkaar weinig.

Als je dan ook in ogenschouw neemt dat de OPPO goedkoper in aanschaf is, dan weet je dat je met de OPPO Find X3 Pro veel waarde voor je geld krijgt. Mooi, strak, gebruiksvriendelijk en lange tijd te gebruiken. Dus ben jij verzot op je mobieltje? Dan kan je beter de OPPO Find x3 Pro kiezen dan de Samsung Galaxy S21 Ultra. Die ben je namelijk vaker kwijt aan opladen of het leegmaken van het interne geheugen.

Dit alles zorgt ervoor dat de Find X3 Pro de overwinning behaalt in deze OPPO versus Samsung confrontatie. De winnaar op de onderdelen waarop wij beide toestellen hebben vergeleken is dan ook met verve de Oppo Find X3 Pro.

OPPO fans
Logo
Shopping cart