OPPO telefoon met abonnement: doen of niet?

Bij het kopen van een smartphone komt altijd de vraag naar voren: zal ik een abonnement nemen of een los toestel? In deze review proberen we je te helpen bij het dilemma: OPPO telefoon met abonnement: doen of niet?

OPPO abonnement

Wat is een abonnement voor een mobiele telefoon? Een mobiel abonnement is een contract met een provider van telefonie en internet, waarmee je kunt bellen, sms’en en internetten op je mobiele telefoon. In ruil daarvoor krijg je een vooraf bepaalde hoeveelheid belminuten, sms’jes en data, ofwel MB’s. Dit wordt samen meestal een bundel genoemd.

Een OPPO abonnement kies je niet zomaar. Soms is het beter om geen abonnement te koppelen aan je OPPO toestel en soms juist wel. Een OPPO telefoon met abonnement is slim als je altijd de nieuwste telefoon wilt gebruiken, maar niet de verkoopprijs wil of kan betalen.

Houd je liever je maandlasten laag door alleen je bel- en dataverbruik te betalen? Dan is een OPPO telefoon zonder abonnement de beste keuze. 

terug naar menu ↑

Voor- en nadelen van zo’n abonnement

Welke zaken zijn belangrijk om te overwegen bij deze keuze? OPPOfans zet de voor- en nadelen van een OPPO met abonnement en een telefoon zonder abonnement op een rijtje.

Voordelen

Het grootste voordeel van een abonnement is duidelijkheid en zekerheid. Als klant weet je precies hoeveel je per maand moet betalen en de leverancier weet hoeveel er maandelijks kan worden afgeschreven.  

Daarnaast weet je ook exact hoeveel belminuten, sms’jes en data je kan verbruiken in die periode. Je kan dus zelf bepalen wanneer je iets wel of niet gebruikt en daarmee ook de kosten beter managen. Bij een los toestel en/of sim-only abonnement kan het gebeuren dat je halverwege de maand al door je minuten en data heen bent en dan moet je extra kosten maken om je smartphone te kunnen gebruiken.

Dat zal je bij een abonnement veel minder snel overkomen. Wil je wel extra ruimte? Dan is het in veel gevallen mogelijk om extra minuten of data bij te kopen om je abonnement (tijdelijk) uit te breiden.

Nadelen

Tegenover de voordelen staat een nadelige prijszetting. Over het algemeen ben je voordeliger uit met een losse smartphone en een sim-only abonnement. Opvallend: bij de provider ben je vaak veel meer kwijt voor een los toestel dan bij een belwinkel. Het prijsverschil kan oplopen tot wel vijftig procent.

Het tweede voordeel is dat een sim-only abonnement maandelijks opzegbaar is. Wie een abonnement met toestel neemt, zit hier vaak langer dan een jaar aan vast.

terug naar menu ↑

OPPO Find X2 Pro telefoon met abonnement

Kies je voor een OPPO telefoon met abonnement bekijk dan eens de aanbiedingen bij Belsimpel, Mediamarkt, Amazon of Bol.com voor de OPPO Find X2 Pro. Dit prachtige vormgegeven toestel wordt geleverd met een krachtige processor en dito camera. Beleef maximaal plezier aan de OPPO Find X2 Pro met een abonnement van Tele2, T-Mobiel, KPN of één van de andere bekende mobiele telefoon abonnement aanbieders.

De OPPO Find X2 Pro kan je uiteraard ook zonder abonnement kopen. Check alle opties voor de slimste smartphone deals voor een OPPO telefoon op de bekende sites zoals Tele2, Simyo of KPN.

OPPO fans
Logo
Shopping cart