OPPO telefoon kopen; hier koop je een los OPPO toestel

Een mobiel aanschaffen doe je niet zomaar. Het is prijzig en je hoopt er bovendien lange tijd mee te kunnen doen. Logisch dat je voor de aankoop de tijd neemt. Om je te helpen bij je keuze hierin doorlopen we hieronder een aantal modellen uit het OPPO assortiment. Zo kan jij de beste keuze maken voor de beste prijs en heb je nog jarenlang plezier van je nieuwe smartphone!

Algemene informatie

Een OPPO telefoon is een budget telefoon met een premium uitstraling, premium prestaties en een budget prijs.

Mensen die kiezen voor een OPPO telefoon met abonnement of voor een OPPO los toestel doen dat vaak weloverwogen. Er is een grote diversiteit in de handhelds die OPPO op de markt heeft gebracht, waardoor het een groot publiek aanspreekt. Dankzij de erkende verkoopadressen als Mediamarkt heeft OPPO ook een hoog betrouwbaarheidsgehalte.

De prijs – kwaliteit verhouding is bovendien erg goed, wat ook zal blijken als we straks een korte vergelijkingstest zullen doen met merken als Samsung, Xiaomi en Huawei. Maar laten we eerst eens kijken wat OPPO zelf allemaal te bieden heeft.

terug naar menu ↑

OPPO telefoon modellen

OPPO heeft een hele serie succesvolle modellen op de markt gebracht. De Find X-serie is hiervan zonder twijfel de meest populaire. Maar OPPO heeft veel meer pijlen op de boog. Zo is de RENO-serie en de A-serie. Beide trekken weer een ander publiek aan, maar weten telkens goed te scoren in de segmenten waarvoor ze gemaakt zijn. Een korte kennismaking met een paar toestellen uit Find X, A- en RENO-serie.

OPPO Find X3 Pro

OPPO zette een gedurfde stap voorwaarts met de OPPO Find X3 Pro. Deze telefoon heeft een opvallend nieuw ontwerp, topspecificaties en alle functies die je wilt in deze moderne tijd. Als je op zoek bent naar een toptelefoon, is de OPPO Find X3 Pro een serieuze kanshebber.

Dit toestel neemt het op tegen sterke prijzen als de Apple iPhone 12 Pro Max en de Samsung Galaxy S21 Ultra. Als je een telefoon wilt die zich echt onderscheidt van de rest van de middenklasse toestellen, dan hoef je niet verder te zoeken dan de Find X3 Pro. Ook de varianten Find X3 Lite en Find X3 Neo zijn overigens meer dan de moeite waard als je van plan bent een OPPO telefoon uit deze serie te gaan kopen.

Bekijk hier onze uitgebreide review van de OPPO Find X3 Pro.

OPPO A72

De OPPO A72 is verkrijgbaar in twee versies, de originele biedt 4G- en de andere biedt 5G-connectiviteit. Opgemerkt moet echter worden dat de OPPO A72 5G zijn specificaties opoffert voor 5G-mogelijkheden en mogelijk geen betere prestaties biedt dan de originele variant van het apparaat. Beide apparaten moeten worden beschouwd als directe rivalen van Realme 7 en Realme 7 5G.

De OPPO A72 lijkt vrijwel op elke andere budget-smartphone met een 6,5-inch scherm dat wordt beschermd door een antikras-laag van gorillaglas 3. De smartphone heeft een behuizing van 8,9 mm dik en weegt slechts 192 gram, wat gemiddeld is voor een budget-smartphone.

Bekijk hier onze uitgebreide review van de OPPO A72.

OPPO Reno 4

De OPPO Reno 4-smartphone heeft een 6,43 inch Full HD Plus AMOLED-scherm, dat een resolutie heeft van 2400 x 1080 pixels. Ook heeft deze OPPO smartphone een Qual-Com Snapdragon 765 5G-processor. Tegelijkertijd werkt deze smartphone op het Color OS 7.0-besturingssysteem op basis van Android 10.

Gebruikers die een OPPO telefoon kopen in de Reno-serie kunnen beschikken over een drievoudige camera aan de achterkant, die een 48 megapixel Sony IMX 586-sensor bevat, 8 megapixel ultra brede hoeklens en 2 megapixel mono chromen lens. Daarnaast is aan de voorkant van deze smartphone een 32 megapixel selfie-camera voorzien.

Bekijk hier onze uitgebreide review van de OPPO Reno 4.
terug naar menu ↑

Koopdiscussies

Er zijn meerdere aspecten die meespelen als je een mobiele telefoon gaat kopen. Bij het kopen van een OPPO smartphone zijn er een aantal zaken die telkens terugkomen in de koopdiscussies:

  1. Ontwerp
  2. Prijs
  3. Prestaties
  4. Opslagmogelijkheden
  5. Camera opties
  6. Accu en opladen

Als het gaat om ontwerp, dan zit je bij OPPO sowieso goed. Alle toestellen hebben een fraai design, dat niet onder doet voor de topmerken in de branche. Mensen die een OPPO telefoon kopen, kiezen ook vaak voor OPPO vanwege de scherpe prijzen. Voor elk budget een toptelefoon!

De prestaties en opslagmogelijkheden zijn gemiddeld: niet fantastisch, maar goed genoeg voor regulier gebruik. Voor professioneel gebruik of extreme eisen op deze vlakken is OPPO niet de juiste keuze. Wil je gewoon lekker gamen, streamen, selfies maken en tik tok video’s opnemen met je vriendengroep: dan zijn de prestaties en opslagmogelijkheden van de OPPO telefoon toestellen meer dan voldoende.

De camera opties zijn dat ook: meerdere zoom- en filterfuncties. Goede, scherpe foto’s in alle omstandigheden: donker, zon, felle lampen of regenachtig weer. Zelfs als je foto’s maakt in de beweging, bijvoorbeeld tijdens het sporten of dansen!

Waar de OPPO telefoon echt in uitblinkt zijn de accu prestaties. De batterij gaat echt heel lang mee en het opladen gaat supersnel! Voor mensen die houden van een telefoon met een volle, sterke accu is OPPO dan ook zonder meer de beste keuze. Maar hoe zit dat ten opzichte van andere bekende smartphone merken als Samsung, Huawei en Apple?

terug naar menu ↑

Vergelijkingen

Als we de OPPO telefoon als totaalproduct afzetten tegen de telefoons van andere merken, dan valt op dat de overige budgettelefoon vaak aan kwaliteit hebben ingeleverd om een lagere prijs te kunnen hanteren. OPPO heeft dat niet, sterker nog: ze zien eruit als premium toestellen, voelen aan als premiumtoestellen en presteren ook nog eens extreem goed! Hieronder een korte vergelijking voor het geval je een OPPO los toestel of een OPPO telefoon met abonnement gaat kopen.

OPPO versus Samsung

De OPPO telefoon is in veel gevallen sneller, heeft een betere batterij en laat sneller op. Daartegenover staat dat Samsung de software up-to-date houdt en beter ondersteunt. Op andere vlakken ontlopen de toestellen elkaar niet veel, al is er natuurlijk wel een significant verschil in prijs waardoor OPPO duidelijk in het voordeel is.

Samsung zet haar toestellen meer en meer in op de premiummarkt, terwijl OPPO juist het grote publiek probeert aan te spreken. Mensen die een OPPO telefoon kopen, willen vaak kwaliteit voor een redelijke prijs, terwijl voor Samsung het luxe aspect van topkwaliteit meer en meer gaat prevaleren.

Bekijk hier onze uitgebreide vergelijking tussen OPPO en Samsung.

OPPO versus Huawei

Het grote verschil tussen OPPO en Huawei zijn de prestaties die de toestellen leveren. OPPO heeft duidelijk ingezet op gemak en design, gecombineerd met een sterke grafische kaart. De Helio P23-chipset processor is uniek en snel. De Mali-G71 MP2, die onder andere in de OPPO A91 zit, zorgt ervoor dat de OPPO toestellen alle soorten games moeiteloos afspeelt.

Huawei heeft de cameratechniek geperfectioneerd en is iets goedkoper dan de gemiddelde OPPO telefoon. Qua prijs – kwaliteit verhouding ligt de OPPO echter weer voor op de Huawei smartphones. Beide toestellen richten zich min of meer op dezelfde markt en houden elkaar dan over het algemeen redelijk in balans, waarbij bovenstaande details het verschil maken.

Bekijk hier onze uitgebreide vergelijking tussen OPPO en Huawei.

OPPO versus Xiaomi

Beide merken zjin ongeveer even lang actief op de Europese markt en hebben dan ook nogal wat overeenkomsten. Het meest recente is hun besluit om de sub-6GHz 5G-chipsets dit jaar of begin 2022 te lanceren. Ze zullen worden vergezeld door een andere Chinese chipfabrikant Unisoc bij het ontwikkelen van aangepaste chipsets.

OPPO verslaat Xiaomi op vlakken als batterijduur, design en interne prestaties. Zo zagen we dat onlangs ook bij de introductie van de OPPO K9 en Xiaomi Mi 11 Lite. Beide toestellen kunnen met vertrouwen de beste in hun segment worden genoemd. Ze leveren uitstekende prestaties dankzij de Snapdragon 700-processors. De OPPO K9 is compacter, sneller en gaat duidelijk langer mee dan de Xiaomi Mi 11 Lite.

Bekijk hier onze uitgebreide vergelijking tussen OPPO en Xiaomi.

OPPO versus Apple

Apple is een echt premiummerk en hoort dus eigenlijk niet in deze vergelijking thuis. Maar we hebben hem – net als Samsung – toch meegenomen, omdat Apple nou eenmaal tot de meest populaire merken behoort.

Opvallend bij deze vergelijking is dat OPPO ondanks het feit dat het bekend staat als budgettelefoon toch beter scoort op punten als pixeldichtheid bij foto’s, video’s of games. Maar bijvoorbeeld ook op interne opslagruimte en downloadsnelheid. Uiteraard zijn er ook voldoende aspecten, zoals gewicht, design en merk gerelateerde apps die in het voordeel spreken van Apple. Nadeel van bijvoorbeeld de OPPO Find X3 Pro is dat het toestel – vanwege de cameraplaatsing – niet lekker op de rug ligt.

Bekijk hier onze uitgebreide vergelijking tussen OPPO en Apple.
terug naar menu ↑

Conclusie

OPPO is een interessante smartphone die veel dingen goed doet, waardoor hij zijn waarde keer op keer toont. Het succes van OPPO kan dan ook geen toeval zijn, ze presteren het al jaren om telefoonhits op de markt te brengen.

Wij wijten dit succes aan met de aandacht voor detail, het design en gevoel dat je krijgt als een OPPO toestel in je handen hebt. Mensen die premiumtoestellen gewend zijn moeten misschien even wennen aan de snelheid van de middenklasser chipset, maar dat went snel zo is onze ervaring.

OPPO presteert zeer goed in haar markt en kan op bepaalde punten zelfs met de premiummarkt concurreren. Voor een dergelijk (relatief) nieuw merk is dat bijzonder knap. Bovendien weet het tijdens de enorme groei in Europa en de Verenigde Staten ook de prijzen laag te houden en is het succes niet in de bol geslagen. Hierdoor kan je nog altijd een OPPO telefoon kopen voor een zacht prijsje, maar scoor je daarmee wel keihard een knal goede smartphone!

terug naar menu ↑

Dit zijn de 5 goedkoopste OPPO abonnementen van 2021

OPPO fans
Logo
Shopping cart