OPPO FIND X5 review

De OPPO FIND X5 kwam in Nederland op de markt op 25 februari 2022. Sinds de lancering van de opvolger van de FIND X3 hebben OPPO-fans het toestel al massaal besteld. Voor iedereen die nog niet zo bekend is met de FIND serie van smartphone fabrikant OPPO gaan we in deze OPPO FIND X5 review dieper in op de kenmerken, prestaties en de plus- en minpunten van dit toestel.

Kenmerken

De OPPO FIND X5 is het nieuwe vlaggenschip van OPPO. Het bedrijf heeft dan ook kosten noch moeite gespaard om de standaard versie uit deze smartphone serie van alle gemakken te voorzien. De verschillen met de PRO modellen zijn dan ook minder groot, waardoor de premium ervaring voor meer mensen binnen handbereik komt.

De OPPO FIND X5 heeft een schitterend premium design met een 6,56 inch OLED scherm. De behuizing is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het toestel ligt heel fijn in de hand en is dankzij de supersnelle hardware, het fraaie display en sublieme geluidsweergave met een recht een vlaggenschip.

De OPPO A53 is een waardige opvolger van de FIND X3.

Het camerasysteem is, zeker voor een standaard model, zeer goed te noemen. Ook aan de software zijn er weer verbeteringen doorgevoerd, waardoor de OPPO FIND X5 zowel van binnen als buiten niet snel zal teleurstellen. Ook het software gedeelte van deze smartphone is ook dit keer weer prima in orde.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO Find X5 - 256GB - Zwart - €799,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO Find X5 - 256GB - Zwart
Laatste updates:
  • €799,00 - juli 18, 2022
  • €749,00 - juli 13, 2022
  • €799,00 - juni 28, 2022
  • €849,00 - juni 21, 2022
  • €995,00 - maart 25, 2022
  • €998,00 - maart 21, 2022
Sinds: maart 21, 2022
  • Hoogste prijs: €998,00 - maart 21, 2022
  • Laagste prijs: €749,00 - juli 13, 2022
terug naar menu ↑

Prestaties

De specificaties voor de OPPO FIND X5 bevatten de gebruikelijke prestaties op het gebied van schermresolutie (2400×1080) en besturingssysteem (Android 12). Ook het werkgeheugen is weer prima op peil: 8GB. De maximale opslagcapaciteit staat op een keurige 256GB.

De Qualcomm Snapdragon 888 heeft 8 cores en levert uitstekende prestaties mede dankzij de gpu Adreno 660 videoschip. Hierdoor weet je zeker dat je altijd en overal snel kunt bekijken, opzoeken of vastleggen wat je wilt.

En dat vastleggen doe je natuurlijk via het camerasysteem. De OPPO FIND X5 wordt geleverd met drie camera’s: groothoek, macro en ultragroothoek. De cameraresolutie staat op 50MF, met een 1,8 diafragma. De 50MP hoofdcamera: is AF ondersteund en een closed-loop focus waardoor je ook van dichtbij superscherpe foto’s en video’s kunt schieten. Vanwege de hoge opslagcapaciteit zul je niet snel ruimte te kort komen om alles op de telefoon te bewaren wat je nog graag eens terugkijkt of graag bewaart.  

terug naar menu ↑

Pluspunten

Gebruikers geven aan dat de OPPO FIND X5 op veel punten bijzonder goed scoort. Zo wordt het prachtige design als een echt pluspunt gezien en is het camerasysteem echt heel goed. Ook de snelheid van de OPPO FIND X5 is een groot pluspunt, zeker ten opzichte van zijn voorgangers.

Het toestel wordt geleverd inclusief hoesje, oplader en screenprotector. Omdat ook dit toestel weer voorzien is van het gepatenteerde OPPO ColorOS 12.1 filter is de softwarekant van de OPPO FIND X5 weer supergoed verzorgd.

terug naar menu ↑

Minpunten

Perfectie bestaat niet, maar de OPPO FIND X5 komt wel heel dichtbij. Echte minpunten zijn er niet, maar de prijs ligt wel aan de hoge kant. Zeker gezien de prijzen die andere merken hanteren bij vergelijkbare toestellen. Ook zijn er slechts een paar upgrades inbegrepen en ook dat aantal ligt bij de meeste andere merken hoger.

terug naar menu ↑

Waar te koop

Ga je de OPPO FIND X5 kopen? Dan kan je terecht bij vijf verschillende aanbieders. Mobiel.nl, Bol.com, Belsimpel, Amazon.nl en Amazon.nl Marketplace. Alle online winkels hanteren de adviesprijs van 999 euro, alleen Amazon.nl Marketplace is iets duurder. Hier betaal je voor de OPPO FIND X5 1103,06 euro.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO Find X5 - 256GB - Zwart - €799,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO Find X5 - 256GB - Zwart
Laatste updates:
  • €799,00 - juli 18, 2022
  • €749,00 - juli 13, 2022
  • €799,00 - juni 28, 2022
  • €849,00 - juni 21, 2022
  • €995,00 - maart 25, 2022
  • €998,00 - maart 21, 2022
Sinds: maart 21, 2022
  • Hoogste prijs: €998,00 - maart 21, 2022
  • Laagste prijs: €749,00 - juli 13, 2022

Bij Mobiel.nl en Belsimpel lopen momenteel OPPO FIND X5 aanbiedingen waarbij je naast je toestel ook extra cadeaus ontvangt. Bij Mobiel.nl is dit een OPPO cadeaupakket, bij Belsimpel gaat het om een OPPO Gift Pack. Beide hebben een waarde van ruim driehonderd euro! Bol.com is dan weer de snelste leveringspartij. Daar geldt: voor 23:59 besteld, morgen in huis.

terug naar menu ↑

Vergelijking: OPPO FIND X5 versus Apple iPhone 13

We vergelijken de OPPO FIND X5 met de Apple iPhone 13. De schermafmetingen van de OPPO telefoon zijn iets hoger dan het scherm van  de iPhone die met 6,1 inch 0,5 inch kleiner is dan de OPPO FIND X5. Dat lijkt niet veel, maar je ziet het wel direct terug als je beide toestellen naast elkaar legt.

De Apple iPhone 13 is wel iets goedkoper dan de OPPO FIND X5. Je betaalt momenteel gemiddeld 815 euro voor een Apple iPhone 13 en dat is ruim 180 euro lager dan het prijskaartje dat aan het OPPO vlaggenschip hangt. Ook is de Apple iPhone op veel meer plaatsen te koop dan de OPPO: Twintig winkels bieden de iPhone 13 aan en vijf winkels verkopen de OPPO FIND X5.

Qua prestaties doen beide toestellen weinig voor elkaar onder. De OPPO FIND X5 heeft echter wel veel meer werkgeheugen. De iPhone heeft slechts 4GB, terwijl je bij OPPO het dubbele aan werkgeheugen krijgt. Hetzelfde beeld komt terug bij de opslagcapaciteit: 126 GB bij Apple en 256GB bij OPPO.

Wil je binnenkort een OPPO FIND X5 kopen? Houd dan ook rekening met het ontbreken van stof en waterwering op de OPPO. De Apple iPhone 13 is wel voorzien van IP68 certificering wat betekent dat hij stofwerend en waterdicht is. Met een hoesje kan je je OPPO FIND X5 alsnog goed beschermen, dus het ontbreken van deze IP68 certificering hoeft geen probleem te zijn als je voor de OPPO smartphone kiest.

Eindconclusie

Als we alle kenmerken, prestaties, plus- en minpunten in overweging nemen, dan is de OPPO FIND X5 een waardig opvolger van de FIND X3. Het toestel is op veel fronten verbeterd en dat zorgt voor een nog betere gebruikservaring. De hogere prijs is daarom wel te begrijpen, al zullen smartphone liefhebbers snel zeggen dat er ook alternatieven zijn. Wij zijn echter fan van OPPO en zien dat de FIND X5 ontzettend veel mogelijkheden heeft, hoogste opslagcapaciteit biedt en bovendien een sterke accu herbergt. Dankzij het fraaie design en sterke behuizing menen wij hier te maken te hebben met een nieuwe topper in het OPPO assortiment. Onze OPPO FIND X5 review score is dan ook heel hoog: 8,9/10.

bekijk aanbieding
OPPO FIND X5 kopen? Check de beste aanbieding!

Wij hebben de beste OPPO FIND X5 aanbieding voor je geselecteerd.

terug naar menu ↑

Eindconclusie OPPO FIND X5 review

8.9Expert Score
Een waardige opvolger van de FIND X3

Als we alle kenmerken, prestaties, plus- en minpunten in overweging nemen, dan is de OPPO FIND X5 een waardig opvolger van de FIND X3. Het toestel is op veel fronten verbeterd en dat zorgt voor een nog betere gebruikservaring. De hogere prijs is daarom wel te begrijpen, al zullen smartphone liefhebbers snel zeggen dat er ook alternatieven zijn. Wij zijn echter fan van OPPO en zien dat de FIND X5 ontzettend veel mogelijkheden heeft, hoogste opslagcapaciteit biedt en bovendien een sterke accu herbergt. Dankzij het fraaie design en sterke behuizing menen wij hier te maken te hebben met een nieuwe topper in het OPPO assortiment. Onze OPPO FIND X5 review score is dan ook heel hoog: 8,9/10.

Design
8
Snelheid
8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksvriendelijkheid
7.5
Camera
7
Prijs/kwaliteit
7.5
  • Product
  • Aanbiedingen
Met de OPPO Find X5 256GB Zwart 5G maak je in elke situatie scherpe foto's en 4K video's. Gebruik de telelens en zoom 5 keer in zonder dat je foto's ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

OPPO fans
Logo
Shopping cart