OPPO FIND X5 PRO review

De OPPO FIND X5 PRO is sinds 11 maart 2022 te koop voor Nederlandse gebruikers. Het toestel is door OPPO voorzien van een door het bedrijf zelf ontwikkelde chip voor beeldverwerking, de MariSilicon X. In deze OPPO FIND X5 PRO review zoomen we dieper in op de kenmerken, prestaties en zetten we plus- en minpunten voor je op een rij. Ontdek zelf of de OPPO FIND X5 PRO iets voor jou is!

Kenmerken

De OPPO FIND X5 PRO is de opvolger van OPPO FIND X3 PRO. In veel dingen lijkt de FIND X5 PRO dan ook op zijn voorganger, maar er zijn ook kenmerken die totaal anders zijn. De glimmende behuizing is gelukkig gebleven, maar de achterkant van de FIND X5 PRO is gemaakt van keramiek. Een upgrade die liefhebbers van stijl zeker kunnen waarderen.

De OPPO FIND X5 PRO is een nieuwe topper in het OPPO assortiment.

Dit premium toestel heeft daarnaast ook een sterke behuizing die staat als een huis. Dit geldt ook voor de binnenzijde. De hardware is subliem dankzij de Snapdragon 8 Gen 1-chip, dat momenteel het beste is dat Qualcomm momenteel in huis heeft. Het scherm is bijzonder mooi vormgegeven en prettig om op te kijken.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO Find X5 Pro - 256GB - Zwart - €1.059,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO Find X5 Pro - 256GB - Zwart
Laatste updates:
  • €1.059,00 - oktober 22, 2022
  • €1.159,00 - oktober 1, 2022
  • €1.099,00 - september 28, 2022
  • €1.169,00 - september 4, 2022
  • €1.139,00 - september 2, 2022
  • €1.099,00 - augustus 24, 2022
  • €1.169,00 - augustus 12, 2022
  • €1.114,00 - juni 28, 2022
Sinds: juni 21, 2022
  • Hoogste prijs: €1.179,00 - juni 21, 2022
  • Laagste prijs: €1.059,00 - oktober 22, 2022
terug naar menu ↑

Prestaties

De OPPO FIND X5 PRO is voorzien van Android 12 besturingssysteem. De OPPO FIND X5 PRO is een upgrade van OPPO FIND X5 en dat merk je vooral bij de processor, de opslagcapaciteit en het (interne) werkgeheugen. De OPPO FIND X5 PRO heeft een Snapdragon 8 Gen 1-soc van Qualcomm die wordt gecombineerde met 12GB geheugen en 256GB opslagcapaciteit. De moderne gloednieuwe OPPO smartphone heeft daarbij een 6,7 inch Amoled beeldscherm met een ltpo-paneel, een verversingssnelheid van 120Hz. De resolutie van het scherm ligt hoog met een totaal aantal pixels van 3216×1440.

De OPPO FIND X5 PRO is gebouwd met een 5000 mAh-accu die snel laden op 80W ondersteund en draadloos tot maximaal 30W levert. Dit betekent volgens de specificaties van OPPO dat je in iets meer dan drie kwartier je toestel weer volledig kan opladen! Een recordsnelheid, waarna de accu het ook weer gewoon op volle kracht blijft doen voor bijna 24 uur.

terug naar menu ↑

Pluspunten

Gebruikers zullen ervaren dat de OPPO FIND X5 PRO zeker een verbetering is ten opzichte van zijn voorganger de FIND X3 PRO. De OPPO X5 PRO is voorzien een IP68-certificering, wat betekent dat hij bestendig is voor aanvallen van stof of water.

Ook de accu blijft een sterk punt van OPPO, ook op deze FIND X5 PRO is de accu weer van super kwaliteit. Hij gaat lang mee en laadt supersnel op. Daarnaast weet OPPO smartphone liefhebbers weer optimaal te bedienen dankzij een prachtige design en een grote hoeveelheid (werk)geheugen) van maximaal 256 gigabyte.

terug naar menu ↑

Minpunten

Perfectie bestaat niet, maar natuurlijk streeft iedereen ernaar. De OPPO FIND X5 PRO is ook niet perfect. Er zijn nog enkele verbeterpunten, waaronder de cameratechniek. In de voorgaande FIND X series was er soms wat kritiek op de camera’s. OPPO heeft dit ook sterk verbeterd, maar het blijft soms toch nog een beter achter bij de verwachtingen. Hoewel je prima gebruik kan maken van de vier aanwezige camera’s voor dagelijks gebruik zien we toch nog wat minpuntjes als je in wilt zoomen. Na meer dan 2 keer inzoomen ontstaat er al kwaliteitsverlies. Waar de zoomfunctie is uitgekleed door de microscoopcamera te verwijderen, is er door OPPO juist meer geïnvesteerd in de nachtmodus. Dankzij de zelf ontwikkelde MariSilcon X-chip zijn nachtfoto’s en video’s via de OPPO FIND X5 PRO mooier dan ooit!

terug naar menu ↑

Waar te koop

Ga je de OPPO FIND X5 PRO kopen? Dan kan je terecht bij vier winkels: Mobiel.nl. Bol.com, Amazon.nl en Amazon.nl Marketplace. Mobiel.nl., Bol.com en Amazon.nl bieden het toestel allemaal voor de adviesprijs van 1299 euro aan. Bij Amazon Marketplace betaal je iets meer. De prijs ligt daar gemiddeld op 1450 euro.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO Find X5 Pro - 256GB - Zwart - €1.059,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO Find X5 Pro - 256GB - Zwart
Laatste updates:
  • €1.059,00 - oktober 22, 2022
  • €1.159,00 - oktober 1, 2022
  • €1.099,00 - september 28, 2022
  • €1.169,00 - september 4, 2022
  • €1.139,00 - september 2, 2022
  • €1.099,00 - augustus 24, 2022
  • €1.169,00 - augustus 12, 2022
  • €1.114,00 - juni 28, 2022
Sinds: juni 21, 2022
  • Hoogste prijs: €1.179,00 - juni 21, 2022
  • Laagste prijs: €1.059,00 - oktober 22, 2022

Mobiel.nl heeft momenteel een OPPO FIND X5 PRO aanbieding. Bij bestelling van dit toestel ontvang je OPPO cadeaupakket. De levertijd van deze smartphone ligt het hoogste bij Amazon.nl. Bol.com levert het toestel al één dag na je bestelling. Check voordat je overgaat tot het kopen van de OPPO FIND X5 PRO altijd eerst de website van de aanbieder voor alle details en actuele levertijden, prijzen en aanbiedingen.

terug naar menu ↑

Vergelijking: OPPO FIND X5 PRO versus de Samung Galaxy S22 Ultra

In vergelijking met de Samsung Galaxy S22 Ultra is de OPPO FIND X5 PRO een stuk goedkoper. De Samsung Galaxy S22 Ultra kost gemiddeld honderd euro duurder. De schermafmetingen en resolutie zijn vrijwel gelijk. De OPPO FIND X5 PRO heeft een iets hogere resolutie en helderheid.

Ook de geheugens (werkgeheugen en opslagcapaciteit) zijn gelijkwaardig. Het grote verschil tussen deze twee premium door Android 12 aangedreven toestellen zit hem in de cameratechniek. De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft vier camera’s, tegenover drie bij de OPPO FIND X5 Pro. De camera’s van het Samsung model hebben een duidelijk hogere resolutie en leveren dus betere kwaliteit. Het is echter de vraag of je dat echt gaat zien en nodig hebt, maar voor wie op zoek is naar professionele fotokwaliteit is die honderd euro extra het wel waard. Voor de gemiddelde gebruiker volstaat de OPPO FIND X5 PRO. Omdat OPPO het qua accukwaliteit weer (gemakkelijk) wint van de Samsung Galaxy S22 Ultra kiezen wij (toch weer) voor het OPPO toestel, die simpelweg een beter prijs-kwaliteit verhouding herbergt.

bekijk aanbieding
OPPO FIND X5 PRO kopen? Check de beste aanbieding!

Wij hebben de beste OPPO FIND X5 PRO aanbieding voor je geselecteerd.

terug naar menu ↑

Eindconclusie OPPO FIND X5 PRO review

8.7Expert Score
Powerhouse met geoptimaliseerde smartphone features

In onze eindconclusie steken we onze enthousiasme ook niet onder stoelen of banken. Als we alle kenmerken, prestaties, plus- en minpunten in overweging nemen, dan is de OPPO FIND X5 PRO een nieuwe topper in het OPPO assortiment. Een waardig opvolger van de OPPO FIND X3 PRO en een duidelijke upgrade ten opzichte van de OPPO FIND X5 of OPPO FIND X5 Lite. Aan de hand van kenmerken, prestaties en de positie ten opzichte van concurrerende toestellen van andere merken plaatsen wij de OPPO FIND X5 PRO aan de bovenkant van dit segment en beoordeelde deze 2022 smartphone met een 8,7/10.

Design
8
Snelheid
8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksvriendelijkheid
7.5
Camera
7
Prijs/kwaliteit
7.5
  • Product
  • Aanbiedingen
Met de OPPO Find X5 Pro 256GB Zwart 5G maak je zowel overdag als bij weinig licht haarscherpe foto's. Dankzij de telelens zoom je 5 keer in zonder ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

OPPO fans
Logo
Shopping cart