OPPO Find X3 Lite review

In deze toestel review aandacht voor de OPPO Find X3 Lite versie. Deze handset van OPPO is begin 2021 uitgebracht. Dit toestel is de goedkoopste van de drie apparaten die tot nu toe in 2021 door OPPO zijn gelanceerd – of liever gezegd door BBK Electronics – de eigenaar van OPPO. Goedkoop is soms duurkoop, maar de OPPO Find X3 Lite heeft ondanks een lagere prijs niks ingeleverd qua kwaliteit of performance.

Overzicht OPPO Find X3 Lite

De OPPO Find X3 Lite heeft een Snapdragon 765G SoC plus 8 GB geheugen. Wat dat betreft is het een grote stap vooruit ten opzichte van de A91 die een MediaTek SoC heeft.

De OPPO X3 Lite heeft twee verversingsfrequenties en het gebruik op 90Hz voelt heel, heel soepel aan, vooral voor gamen en video’s. Het betekent echter minder batterijduur en het maximale dat je met deze snelheid kan halen als gebruiker is een volledige dag zonder de oplader in te hoeven pluggen.

De OPPO Find X3 Lite is een betaalbare top performance smartphone!

Is het toestel toch leeg? Dan duurt het opladen van nul tot honderd procent niet lang. Het geschiedt zelfs in minder dan één uur. Een gebruiker die geen zin heeft in de hogere verversingssnelheid, kan altijd de normale 60Hz vervanging gebruiken. Deze is nog altijd prettig om te zien op het scherm.  

terug naar menu ↑

Dingen om te overwegen

Voordat je overgaat het kopen van de OPPO Find X3 Lite is het goed om te weten dat OPPO met het vlaggenschip de Find X ook een 5G versie heeft uitgebracht. Deze heeft alle voordelen van 5G, maar is verder exact hetzelfde als de ‘normale’ versie.

De OPPO Find X3 Lite, het meest betaalbare item in de Find X3-serie en neemt bij deze Lite versie enkele van de beste functies van de Find X3 en Find X3 Neo over. Het toestel is niet alleen lichter, het heet niet voor niets de Lite natuurlijk, maar hij is ook iets kleiner en kost slechts € 615,- euro.  

Bedenk wel dat het toestel niet geschikt is voor draadloos opladen. Kies dan voor bijvoorbeeld de OPPO A52 of A72. Deze zijn voorzien van draadloos QI opladen, waarmee je zelfs met een hoesje eromheen draadloos kan opladen.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO Find X3 Lite - 128 GB Blauw 5G - €399,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO Find X3 Lite - 128 GB Blauw 5G
Laatste updates:
  • €399,00 - juli 4, 2021
  • €372,59 - juni 26, 2021
  • €449,00 - juni 22, 2021
  • €423,00 - juni 7, 2021
Sinds: juni 7, 2021
  • Hoogste prijs: €449,00 - juni 22, 2021
  • Laagste prijs: €372,59 - juni 26, 2021
Laatste Amazon prijsupdate was: september 17, 2021 9:17 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
terug naar menu ↑

OPPO Find X3 Lite kenmerken en voordelen

Om je te helpen bij je beslissing om de OPPO Find X3 Lite wel of niet te kopen, hebben we een overzicht van de kenmerken van dit toestel voor je op een rij gezet. Je kan dan zelf bepalen welke voordelen voor jou doorslaggevend zijn.

Besturingssysteem

De Find X3 Lite wordt geleverd met Android 11 met ColorOS 11.1 eroverheen gedrapeerd, de laatste is de skin die OPPO en andere topmerken als Vivo en OnePlus bij hun toestellen gebruiken. Een variant van het besturingssysteem wordt ook gebruikt door mobiele telefoonaanbieder Realme, een merk waarin de eigenaar van OPPO ook een belang heeft.

Scherm

De Find X3 Lite heeft een 6,4-inch OLED-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 90 Hz – dit is hetzelfde als bij de Neo toestellen – al moet je het wel doen met minder helderheid (430 nits versus 500 nits) en een iets ander kleurprofiel. Hij wordt geleverd met een resolutie van 1080 x 2400 waardoor je een zeer levendige beeldervaring verkrijgt. Zelfs op zonnige dagen of in donkere ruimten.  

Camera

De hoofdtoestelcamera op de OPPO Find X3 Lite is helemaal vernieuwd en vervangt de Sony IMX 766-sensor die op zijn twee grote broers van de Find X3 Lite stond. Bij de Lite versie is gekozen voor een 64 MP hoofdcamera met lagere specificaties, 8 MP ultragroothoeklens, 2 MP macrolens en 2 MP mono-camera.

De cameraprestaties zijn nog altijd uitstekend, maar zijn ze dus in deze Lite-versie iets uitgekleed ten opzichte van de Pro en Neo uitvoeringen. Voor gemiddeld en normaal gebruik nog altijd goed voor bijzonder mooie camerabeelden bij het maken van foto’s, video’s of livestream opnames.

bekijk aanbieding
OPPO Find X3 Lite kopen? Check de beste aanbieding!

Wij hebben de beste OPPO Find X3 Lite aanbieding voor je geselecteerd.

terug naar menu ↑

Alternatieven

De alternatieve voor de OPPO Find X3 Lite kunnen vooral binnen de OPPO toestellen gezocht worden. De OPPO Find X3 Neo bijvoorbeeld. Dit toestel is beeldschoon en heeft naast een prachtig design ook een sterke multifunctionele camera. Hij is wel duurder dan de Lite, maar goedkoper dan het Pro-model.

De OPPO A52 en A72 zijn al als alternatief genoemd bij het draadloos opladen. Beide toestellen zijn sowieso een goed alternatief voor telefoonbezitters die een OPPO toestel willen kopen met een abonnement. Je kan dan een premium toestel bezitten zonder de hoge kosten die je hebt bij het kopen van een los toestel.

Als alternatief buiten het OPPO assortiment kan je kijken naar de Xiaomi Mi Note 10 en Google Pixel 4a. Beide toestellen zijn grotendeels hetzelfde, maar verschillen alleen qua prijs en cameraprestaties. Zoek je ultieme cameraprestaties en ben je bereid daar ook extra voor in de buidel te tasten, dan kan je wellicht beter kiezen voor de Xiaomi Mi Note 10 en Google Pixel 4a. Beide zijn hierin gewoon net iets beter dan de OPPO Find X3 Lite.

  • Product
  • Aanbiedingen

OPPO Find X3 Lite

399.00
De OPPO Find X3 Lite 128GB Blauw 5G is behoorlijk krachtig voor een smartphone uit deze prijsklasse. Dankzij de Snapdragon 765G processor en een ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
€379,00 €399,00
september 17, 2021 9:17 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
11 nieuw van €379,00
terug naar menu ↑

Eindconclusie OPPO Find X3 Lite review

8Expert Score
Betaalbare top performance phone

De OPPO Find X3 Lite is een handheld in het middensegment die op bepaalde punten gemakkelijk kan concurreren met premiumtoestellen. Denk hierbij aan het design, oplaadsnelheid en prestaties op het gebied van intern en grafisch geheugen (CPU, GPU).

Dat maakt dit toestel tot een echte topper in de middenklasse toestellen die anno 2021 te koop zijn bij telecomwinkels als Mediamarkt. De Lite versie is een echte toegevoegde aan het Find X3 spectrum dat beschikbaar is. Het lichtere gewicht spreekt veel mensen aan en daardoor zien we dat dit toestel gretig aftrek vindt. Het lagere gewicht doet namelijk niks af aan de kwaliteit van het frame of de luxe uitstraling die het prachtige design met zich meebrengt.

Voor gemiddeld gebruik is de OPPO Find X3 Lite een uitstekende keuze, waarbij je in verhouding tot andere concurrerende toestellen weinig betaalt om eigenaar te worden van deze handheld. OPPO schiet hiermee wat ons betreft in de roos en raden wij in deze review de OPPO Find X3 Lite graag aan als goede koop. Check de OPPO Store voor actuele aanbiedingen en scoor een toptoestel voor een zeer goede prijs! 

Design
8
Snelheid
6.5
Functionaliteit
7.5
Gebruiksvriendelijkheid
8.5
Camera
7.5
Prijs/kwaliteit
7.5
Pluspunten
  • HD videostabilisatie
  • Prachtig ontwerp
  • MediaTek Helio P70-chip
Minpunten
  • Geen donkere modus beschikbaar
  • Lage laadsnelheid
  • Matige pixelkwaliteit
terug naar menu ↑

De 5 best geprijsde OPPO Find X3 Lite abonnementen

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

OPPO fans
Logo
Shopping cart