OPPO Find X2 Lite review

De OPPO Find X2 Lite is in april 2020 als zusje van de Find X2 Neo in de markt gezet. Het toestel is de lichte variant van de OPPO Find X2 serie die in maart 2020 in Nederland werd gelanceerd. Het toestel is bijna acht millimeter dik en weegt slechts 180 gram. Het Oled beeldscherm is 14,8×6,7 centimeter groot, met een diagonaal van 6,4. De schermresolutie komt uit op 2400 x 1080 pixels. Ook heeft deze OPPO Find X2 Lite een voor dit merk kenmerkende Qualcomm Snapdragon 765G processor. Deze wordt aangevuld met een extra X52.

Overzicht OPPO Find X2 Lite

De OPPO Find X2 serie is een premium smartphone die beschikt over een baanbrekend 120Hz-verversingsscherm, kan supersnel worden opgeladen met de SuperVooc 2.0 en heeft een professioneel camerasysteem.

De OPPO Find X2 Lite is een baanbrekende, professionele smartphone!

De OPPO Find X2 en de OPPO Find X2 Lite zijn beide uitgerust met een QHD+ AMOLED-scherm met een zeer scherpe displayweergave op de markt. De OPPO Find X2 is uitgerust met een Ultra Vision camerasysteem voor de meest veelzijdige en professionele fotografie-mogelijkheden. Ook leveren beide varianten snelle performances. Zo biedt de toonaangevende Qualcomm Snapdragon 765G chipset consumenten een razendsnelle 5G-ervaring in combinatie met een 65W snelle oplaad-functie.

terug naar menu ↑

Dingen om te overwegen voordat je een OPPO Find X2 Lite toestel koopt

De Find X2 Lite is een lichtere versie van de eerder uitgebrachte Pro serie. Besef ook dat hierdoor je toestel kwetsbaarder is. Het lichte gewicht is natuurlijk wel prettig bij het vervoer en tijdens het gebruik, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En een klein hoekje is exact wat nodig is om dit toestel te beschadigen. Een OPPO hoesje is dan ook een absolute must als je kiest voor dit lichtgewicht toestel in de OPPO Find X2 serie.

Andere overwegingen kunnen zijn dat je deze serie vergelijkt met de Find X3 serie of zelfs met andere merken uit dezelfde prijsklasse. In onze vergelijkingsartikelen geven we eerlijk en objectief aan wat de voor- en nadelen zijn ten opzichte van andere toestellen in hetzelfde marktsegment.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Oppo Find X2 Lite 16.3 cm (6.4") 8 GB 128 GB Single SIM 5G Black Android 10.0 4025 mAh - Oppo Find X2 Lite, 16.3 cm (6.4"), 8 GB, 128 GB, 48 MP, Android 10.0, Black - €449,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Oppo Find X2 Lite 16.3 cm (6.4") 8 GB 128 GB Single SIM 5G Black Android 10.0 4025 mAh - Oppo Find X2 Lite, 16.3 cm (6.4"), 8 GB, 128 GB, 48 MP, Android 10.0, Black
Laatste updates:
  • €449,00 - juli 26, 2021
  • €399,00 - juli 7, 2021
  • €299,99 - juni 20, 2021
  • €320,00 - mei 17, 2021
Sinds: mei 17, 2021
  • Hoogste prijs: €449,00 - juli 26, 2021
  • Laagste prijs: €299,99 - juni 20, 2021
Laatste Amazon prijsupdate was: juli 26, 2021 7:15 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
terug naar menu ↑

Kenmerken & Voordelen

De belangrijkste kenmerken en voordelen van de OPPO Find X2 Lite serie zetten we hieronder nog even voor je op een rijtje. Zo krijg je inzicht in de specificaties en kan je snel beoordelen of dit toestel wel of niet bij je past.

Camera

OPPO is een van de mobiele Android-merken met de beste fotoverwerking. Daarom beginnen we met deze rubriek. De OPPO Find X2 Lite heeft vier camera’s aan de achterkant voorzien van een 48 Megapixel hoofdsensor, een 8 Megapixel groothoek en twee 2 Megapixel sensoren.

Al deze sensoren geven goede beeldkwaliteit, een dynamisch bereik en een meer dan correcte verzadigingsniveau. Het contrast is bij inzoomen van lagere kwaliteit omdat er geen optische zoom op dit toestel zit. Een voordeel is dan weer dat dit OPPO-toestel beeldstabilisatie heeft, waardoor jouw 4K-videos geen schokken bevatten.

Ontwerp

De OPPO Find X2 Lite beschikt over een 6,4 inch AMOLED beeldscherm met een resolutie van 1080 x 2400 pixels en een ongelooflijk hoge pixeldichtheid van 411ppi waarmee je rijke en levendige beelden kunt schieten. Het ronde, gladde scherm heeft een meeslepend waterdruppel design. De scherm- en behuizingverhouding van 90,8% en een beeldverhouding van 20:9 zorgen ervoor dat je prettig kunt lezen, gamen, streamen en chatten op deze OPPO telefoon. Het apparaat wordt geleverd met een toegevoegde Corning Gorilla Glass v5 om fysieke schade te voorkomen.

Batterij en prestaties

De OPPO Find X2 Lite wordt geprezen om de Qualcomm Snapdragon 765G SoC met een Adreno 620 GPU om tegemoet te komen aan de eisen van gamers. Het apparaat wordt geassembleerd geleverd met 8 GB RAM gecombineerd met een interne opslagcapaciteit van 128 GB, deze kan overigens niet worden uitgebreid. Het apparaat wordt van stroom voorzien door een enorme Li-ion-batterij van 4025 mAh met ingebouwde VOOC-technologie die OPPO zelf heeft ontwikkeld als ondersteuning voor het snel opladen van hun toestellen.

Software en connectiviteit

Als het gaat om software en connectiviteit is de OPPO Find X2 Lite zonder meer een goede keuze. De smartphone draait op een ColorOs die ondersteund wordt door Android 10. Het in 2020 gelanceerde toestel heeft een dual sim VoLTE-ondersteuning (Nano+Nano), is voorzien van Wi-Fi 802.11, heeft GPS, NFC en (uiteraard) Bluetooth type 5.1. Daarnaast wordt de smartphone ook geleverd met een 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting, een snel reagerende vingerafdruksensor op het scherm en een stevige USB Type-C-poort.

bekijk aanbieding
OPPO Find X2 Lite kopen? Check de beste aanbieding!

Wij hebben de beste OPPO Find X2 Lite aanbieding voor je geselecteerd.

terug naar menu ↑

Alternatieven

Omdat je nooit genoeg kan vergelijken en niet over één nacht ijs moet gaan bij het kopen van een nieuwe smartphone geeft OPPOfans je wat alternatieven die je kunt bekijken alvorens je besluit deze OPPO Find x2 Lite wel of niet te kopen. De alternatieven voor de OPPO Find X2 Lite zijn natuurlijk de andere toestellen uit de Find X2 serie, waaronder de Pro en Neo. Maar je kan als liefhebber van dit type smartphone ook terecht bij andere merken. Zo is er de Xiaomi Mi 11 Lite en de Samsung Galaxy S21.

Als alternatief binnen de OPPO modellen raden wij aan om te kijken naar de OPPO A91, OPPO Reno 4 Z en de OPPO Find X3 Lite 5G. Al die toestellen leveren uitstekende prestaties, maar verschillen op detail van de OPPO Find X2 Lite. Check de reviews op deze site of die details voor jou bepalend zijn.

terug naar menu ↑

Eindconclusie OPPO Find X2 Lite review

7.5Expert Score
Baanbrekende, professionele smartphone

De conclusie na deze review is dat de OPPO Find X2 Lite absoluut bestaansrecht heeft, een doelgroep bedient die zoekt naar gemak, goede cameratechnieken die gecombineerd worden met sterke batterij en processor prestaties en een uitgebreide connectiviteit. Het is niet voor niets één van de meest populaire smartphones uit 2020 natuurlijk!

De OPPO Find X2 Lite heeft ook behoorlijk wat concurrentie, maar de prijs van slechts € 500,- euro maakt hem voor een zeer grote doelgroep ontzettend interessant. De OPPO Find X2 Lite is verkrijgbaar in twee kleuren: Moonlight Black en White met 8GB RAM + 128GB RAM en kan gekocht worden bij onder meer T-Mobile, Tele2, Ben, en via de webshop van Mobiel.nl.

Design
8.5
Snelheid
7.5
Functionaliteit
7
Gebruiksvriendelijkheid
8
Camera
8.5
Prijs/kwaliteit
7.5
Pluspunten
  • Supersnel laden van sites en apps
  • Professionele foto- en videokwaliteit
  • Topsoftware
Minpunten
  • Opslagcapaciteit kan niet worden uitgebreid
  • Kwetsbare behuizing
  • Product
  • Aanbiedingen

OPPO Find X2 Lite

449.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
€449,00
juli 26, 2021 7:15 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
1 nieuw van €449,00

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

OPPO fans
Logo
Shopping cart