OPPO FIND N review

In deze review lees je alles over de OPPO FIND N. Dit toestel kwam in december 2021 op de Nederlandse markt. Deze eerste opvouwbare OPPO telefoon werd gepresenteerd tijdens de INNO DAY in Rotterdam. De OPPO FIND N is vooral bijzonder omdat de vouw in het midden zit, maar het toestel kleiner en breder is waardoor hij zowel opgevouwen als uitgevouwen gebruiksvriendelijk is.  

Algemene kenmerken

De algemene kenmerken van deze OPPO FIND N zijn samen te vatten in een toestel dat voldoet aan de verwachtingen als het gaat om prestaties, hardware en software. De kleine en bredere telefoonbasis is echt een schot in de roos en OPPO is daarmee de eerste producent die erin geslaagd is om een opvouwbare telefoon praktisch, handig en leuk te maken. Een flinke sprong voorwaarts!

Het toestel bevat drie camera’s. De eerste camera is een 50MP (f/1.8) camera die als hoofdcamera dient, de tweede is een 16MP (f/2.2) ultrawide camera voor panorama viewshots en de laatste is een 13MP (f/2.4) telephoto camera met een optical zoom functie die tot twee keer dichterbij een afbeelding of video kan produceren.

Het geheugen en de batterij voldoen naar wens, maar het geluid is helaas minder dan bij vergelijkbare toestellen. De camera schiet mooie plaatjes en het meest opvallende kenmerk vonden wij het beeldscherm. Deze vertoont nauwelijks vouwplooien als je hem uitklapt. Ook niet als je hem al heel vaak (en langere tijd achtereen) hebt opgevouwen.

terug naar menu ↑

Prestaties

De specificaties van deze OPPO FIND N komen grotendeels overeen met de specificaties die we eerder hebben gezien bij bijvoorbeeld de Galaxy Z Fold 3, de Xiaomi Mi Mix Fold en de Huawei Mate X2. In dat opzicht is dit OPPO toestel dus niet onderscheidend.

Ook de ingebouwde Snapdragon 888 processor is niet meer de nieuwste versie van deze innovatieve smartphone krachtbron, maar de prestaties zijn nog steeds lovenswaardig, vooral in combinatie met het 12 GB RAM geheugen dat op de FIND N zit.

De hardware kant van deze telefoon is sowieso goed in orde, OPPO heeft op deze Android 11 aangedreven telefoon duidelijk kosten noch moeite gespaard om dat gedeelte op peil te brengen.

terug naar menu ↑

Pluspunten OPPO Reno 4

De OPPO FIND N pluspunten zijn talrijk, maar er zijn maar een paar echte unieke pluspunten. Het toestel is vooral in veel dingen even goed (of even slecht) als zijn concurrenten. De meest in het oog springende pluspunten zijn:

-Comfortabel formaat
-Vrijwel onzichtbare vouwlijnen
-Krachtige batterij
-Snelle oplaadtijden
-Pro Gamer Modus

terug naar menu ↑

Minpunten

Het enige minpuntje aan deze OPPO FIND N is het geluidsysteem. Het toestel bevat slechts twee speakers, meer is niet mogelijk omdat ze zowel in de opvouwbare als uitgevouwen stand dezelfde prestaties moeten leveren. Hierdoor mis je de geluidsensatie die je nodig hebt om entertainmentervaring op je telefoon maximaal te beleven. 

terug naar menu ↑

Waar te koop

Ga je binnenkort een nieuw toestel kopen of mag je een nieuw toestel uitzoeken bij je (nieuwe) abonnement? Ben je op zoek naar een OPPO FIND N aanbieding? Check dan de gebruikelijke OPPO telefoon verkoopkanalen, zoals Mediamarkt en Coolblue.

Uiteraard is het toestel ook verkrijgbaar bij andere (online) verkooppunten. Deze hebben echter vaak de standaard adviesprijs in hun assortiment opgenomen. De OPPO FIND N wordt in ons land aangeboden in drie kleuren: zwart, wit en paars. Soms wordt het toestel aangeboden met een extra accessoire of kortingsdeals. Houd OPPOfans in de gaten voor de nieuwste actuele OPPO FIND N deals of ga naar je favoriete OPPO verkooppunt voor meer informatie over de aanbiedingen en combideals.

terug naar menu ↑

OPPO FIND N versus Galaxy Z Fold 3

In deze review vergelijken we de OPPO FIND N met de Galaxy Z Fold 3. Het belangrijkste verschil tussen deze twee toestellen zijn de batterijprestaties. De OPPO FIND N heeft ook een uitstekende batterijduur in vergelijking met de Galaxy Z Fold 3. Dat is te danken aan de grotere 4.500 mAh-batterij aan de binnenkant, ondanks zijn kleinere formaat. Bij gemiddeld gebruik gaat de telefoon een dag mee voordat hij moet worden opgeladen, hoewel continu gamen en gebruikmaken van het apparaat er natuurlijk wel voor zorgt dat de batterij sneller leeg is. Aangezien het gamen heel makkelijk gaat en je speelt op een super mooi scherm, is continu gamen absoluut een optie. Gelukkig levert OPPO een SuperVOOC-oplader van 33 W bij de telefoon, zodat je hem in ongeveer 70 minuten van leeg naar vol kunt opladen. Als het gaat om de cameraprestaties, dan wint de Galaxy Z Fold 3 maar door de betere camera is dat toestel weer niet helemaal plat op te vouwen en dat is waar de OPPO FIND N zich echt onderscheid van zijn voorganger. Vouw je hem op? Dan is het toestel ook echt helemaal plat.

Houd bij het kopen van de OPPO FIND N rekening met de levertijden, omdat dit toestel vaak niet in grote voorraden wordt aangeboden. Dit is overigens ook het geval bij de Galaxy Z Fold 3 en kan dus als een algemeen kenmerk voor een opvouwbare smartphone worden gezien. Het is echter wel iets om rekening mee te houden als je voor dit OPPO type kiest.

Eindconclusie

De OPPO FIND N is een zeer goede poging van OPPO om een opvouwbare telefoon te maken die er goed uitziet en ook nog eens voldoet aan alle moderne gebruikerseisen. Het publiek voor de opvouwbare telefoon zal door deze relase niet direct enorm toenemen, maar de mensen die graag voor dit soort toestellen gaan, zullen blij zijn met de nieuwe standaard die OPPO met de FIND N heeft neergezet. OPPOfans beëindigt deze OPPO FIND N review met een algehele beoordeling. Wij beoordelen deze fraai vormgegeven OPPO FIND N dan ook met het hoog cijfer. De OPPO FIND N krijgt een: 7,9/10.

OPPO fans
Logo
Shopping cart