OPPO Enco X (wit/zwart) review

In deze review aandacht voor de OPPO Enco X (wit/zwart). Deze koptelefoon werd begin 2021 gelanceerd als opvolger van de Enco Free. De oordopjes hebben een IP54 spatbestendige behuizing, hybride actieve ruisonderdrukking, Bluetooth 5.2 en draadloos opladen. De OPPO Enco X wordt geleverd met USB Type C-oplaadkabel, snelstart- en veiligheidsgids en tot slot zitten er in de doos oordopjes in grote en kleine maten.

Verpakking

De OPPO Enco X headset wordt geleverd in een ronde oplaadcase die prima in je broekzak past. De oplaadindicator is voorzien van de kleuren groen, wit en rood. Het is niet alleen een handige, maar ook fraaie toevoeging op het product. De oplaadcassette heeft een compact formaat van 66,3 bij 49 en 21,7 millimeter. Het hele pakket weegt slechts 42,5 gram. Met de headset in de doos weegt de headsetcase nog altijd maar 52,5 gram.

terug naar menu ↑

Dingen om te overwegen voordat je een Enco X koopt

Allereerst is het goed om te weten dat de headset een glanzende kunststof afwerking heeft. Dit ziet er prachtig uit, maar is ook gevoelig voor kleine krasjes. en laat dus wel wat vingerafdrukken achter. De witte versie wordt gemakkelijk vuil. Als je dat irritant vindt, dan kan je beter de zwarte kleur kiezen.

Ongestoord draadloos genieten… met de OPPO Enco X!

De oordopjes wegen ongeveer 4,8 gram, wat licht is. De oordopjes hebben een in-ear-ontwerp en worden geleverd met vooraf geïnstalleerde middelgrote oordopjes.

Het is mogelijk om over te schakelen naar gebundelde grote of kleine oordopjes. Ook levert OPPO een optische sensor voor slijtagedetectie mee. Omdat de headset klein is, kan je hem gemakkelijk kwijtraken.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO Enco X Zwart - €179,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO Enco X Zwart
Laatste updates:
  • €179,00 - september 17, 2021
  • €179,99 - september 9, 2021
  • €179,00 - augustus 26, 2021
  • €149,00 - augustus 15, 2021
  • €179,99 - juli 7, 2021
  • €177,99 - juni 17, 2021
  • €179,99 - juni 7, 2021
Sinds: juni 7, 2021
  • Hoogste prijs: €179,99 - juni 7, 2021
  • Laagste prijs: €149,00 - augustus 15, 2021
Laatste Amazon prijsupdate was: september 17, 2021 9:17 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
terug naar menu ↑

Kenmerken en Voordelen OPPO Enco X

De OPPO Enco X headset biedt goede audiokwaliteit en hij past perfect om je oren. Verliezen tijdens het dragen is dan ook praktisch onmogelijk, zelfs niet tijdens het fietsen of hardlopen.

Dankzij de IP54-classificaties voor stof- en waterbestendigheid is hij ook bestand tegen spatten of lichte regen en transpiratie. Maar je kunt hem niet gebruiken tijdens het zwemmen. Wij hadden geen enkel probleem met het gebruik van de headset tijdens een fietstocht in de regen en dat is toch wel de ultieme test.

De OPPO Enco X koptelefoon ondersteunt Bluetooth 5.2 met LHDC Hi-Res audiocodec voor HD-geluidskwaliteit op gekoppelde devices. Als je de OPPO Enco X gaat kopen dan is het goed om te weten dat de Enco X AAC-codec bevat. Heb je dus een telefoon die deze technologie ondersteunt, dan kan je die met de Enco X koptelefoon ook gebruiken. Het bereik van de koptelefoon ligt op ongeveer tien meter en is dan nog steeds goed te noemen.

Heb je een aanbieding van Mediamarkt gescoord door deze OPPO Enco X daar te kopen? Dan zul je hem moeten koppelen aan je smartphone. Dat proces is zeer gemakkelijk: door de functieknop op de behuizing in te drukken wordt een wit lampje geactiveerd. Als deze gaat knipperen ben je verbonden. Zodra de telefoon de OPPO Enco X herkend heeft, gaat het knipperende LED-lampje weer uit. Je kan de oordopjes nu uit het hoesje halen en gebruiken voor het afluisteren van audio, telefoongesprekken, podcasts of muziek.

Aangezien de telefoon met het hoesje en niet met de headset wordt gekoppeld, heb je dus wel het hoesje nodig als je deze (opnieuw) wilt aansluiten.

De bedieningselementen kunnen aangepast worden via de instellingen in de Hey Melody-app op Android. Door twee keer te tikken kan je functie wijzigen van afspelen naar pauzeren. Via de schuif op de headset kan je van nummer wisselen als je muziek afluistert.  

De belangrijkste bedieningsfuncties zijn: Ruisonderdrukking uit, Transparantie, Ruisonderdrukking en maximale ruisonderdrukking. De mate van ruisonderdrukking bepaald mede de batterijduur, dus hiermee kan je zelf bepalen hoelang je de koptelefoon kan gebruiken zonder op te laden.

De drievoudige tikoptie brengt je naar de spraak-assistent die standaard op alle draadloze koptelefoon van OPPO is geïnstalleerd.  

De OPPO Enco X heeft een dynamische driver van 11 millimeter die ook nog is voorzien van een gebalanceerde membraandriver van 6 millimeter. De OPPO Enco X is uitgerust met de nieuwe DBEE 3.0-geluidssystemen. Dankzij nieuwe materialen, nieuwe technologieën en een nieuwe structuur is de geluidweergave nog fraaier dan voorheen.

Met de LHDC ingeschakeld, is de audiokwaliteit goed met heldere zang en een goede hoeveelheid bas, dankzij de 6 mm magnetische gebalanceerde membraandriver die hoge frequenties verwerkt, terwijl de drie lagen van in totaal 11 millimeter composiet driver de midden- en lage frequenties op sublieme wijze weet te verwerken.

De oortelefoons bevatten een 44 mAh-batterij die ongeveer 5,5 uur stand-alone batterijduur belooft en 4 uur met maximale ruisonderdrukking.

bekijk aanbieding
OPPO Enco X kopen? Check de beste aanbieding!

Wij hebben de beste OPPO Enco X aanbieding voor je geselecteerd.

terug naar menu ↑

Alternatieven

Ben je op zoek naar een koptelefoon met een langere batterijduur? Dan is de Realme Buds Air Pro misschien iets voor jou. Deze heeft een uur meer batterijduur dan de OPPO Enco X. Oordopjes met meer dan 5 uur zijn er niet of nauwelijks. De Samsung Galaxy Buds Live gaan tot maximaal 6 uur mee en staan daarmee aan de top qua batterijduur.

Ook bevat de Samsung Galaxy Buds Live een mono-functie voor het scheiden van geluid in de linker- en rechteroog. Deze optie heeft de OPPO Enco X niet. Ben je binnen het OPPO aanbod op zoek naar een (goedkoper) alternatief? Dan is de Enco Free nog altijd een zeer goede keuze. Ook de Enco W31 of W51 zouden dan voor jou een goede optie kunnen zijn. Check hiervoor de reviews op deze website.

terug naar menu ↑

Eindconclusie OPPO Enco X review

8Expert Score
Ongestoord draadloos genieten

De conclusie van OPPOfans is dat de Enco X een waardig opvolger is van de Enco Free, die ook al onze verwachtingen wist te overtreffen. Met name de verbeterde geluidsbalans en de ruisonderdrukking zijn van een verbluffende hoog niveau. Zeker als we naar de prijs kijken.

Samen met de andere functionaliteit, het fraaie design en de comfortabele pasvorm is de OPPO Enco X (wit/zwart) een top aankoop. Aanbiedingen om de OPPO Enco X te kopen vind je onder meer bij Mediamarkt en de betere telecomwebshops.

Design
8.5
Functionaliteit
7.5
Gebruiksvriendelijkheid
7
Prijs/kwaliteit
8
Pluspunten
  • Goede geluidskwaliteit met LHDC-ondersteuning
  • Briljante ANC voor de prijs
  • Goede batterijduur
Minpunten
  • Geen snel opladen
  • Nog geen iOS-app
  • Product
  • Specificaties
  • Aanbiedingen

OPPO Enco X

179.00
Dit krijg je erbij: Oplaadcase + USB-C-kabel, garantieboek, snelstartgids 3
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Part Number

6670555

Model

6670555

Language

Engels

€130,09
september 17, 2021 9:17 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
6 nieuw van €130,09

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

OPPO fans
Logo
Shopping cart