OPPO Enco W31 review

De OPPO Enco W31 oordopjes zijn sinds het voorjaar van 2020 te koop in Nederland. De stijlvol vormgegeven earbuds maakte direct al naam dankzij de sublieme muziek- en geluidsweergave van deze draadloze oordopjes. Voor minder dan € 80,- ben je al eigenaar van deze OPPO gadget. OPPOfans bekeek of dat de moeite waard is.

Kenmerken OPPO Enco W31 koptelefoon

De OPPO Enco W31 koptelefoon wordt geleverd in twee kleuren: zwart en wit. De in-ears worden in de gehoorgang ingebracht en de twee oordopjes zorgen voor een veilige en comfortabele pasvorm.

De Enco W31 is gemaakt van plastic, de standaard grondstof voor TWS-koptelefoon. Het design is gewoon goed, niet overdreven geweldig, maar geeft ook geen aanleiding tot kritiek. Het doosje waarin de koptelefoon wordt geleverd is zelfs schattig.

De OPPO Enco W31 zijn oordopjes voor een draadloze geluidssensatie!

Daarnaast is deze OPPO Enco W31 koptelefoon IP54 beschermd tegen stof en (spat)water. Dit betekent niet dat ze volledig stof- en waterdicht zijn. Als er van alle kanten stof of water in de buurt komt, dan zal de koptelefoon daar zeker moeite mee hebben en zelfs schade van kunnen oplopen. Maar in kleine hoeveelheden en op de beschermde plaatsen kan het wel tegen een stootje.

De oplaadcassette is veilig gesloten door een magneet en de oortelefoons zijn ook magnetisch vergrendeld aan de oplaadcontacten voor een optimale gebruiksduur.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Oppo Enco W31 In-ear headset - Wit - €84,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Oppo Enco W31 In-ear headset - Wit
Laatste updates:
 • €84,00 - juni 14, 2024
 • €78,60 - juni 13, 2024
 • €78,20 - juni 11, 2024
 • €78,90 - juni 7, 2024
 • €74,10 - juni 5, 2024
 • €78,90 - mei 31, 2024
 • €78,10 - mei 28, 2024
 • €79,00 - mei 11, 2024
Sinds: januari 18, 2024
 • Hoogste prijs: €84,00 - juni 14, 2024
 • Laagste prijs: €72,00 - februari 11, 2024
Laatste Amazon prijsupdate was: juli 13, 2024 1:37 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
terug naar menu ↑

Overwegingen voordat je een OPPO Enco W31 koptelefoon koopt

De oortelefoons, die op de weegschaal slechts vier gram tippen, vallen nauwelijks op tijdens het dragen en zitten daarom comfortabel in het oor; zelfs na een bijzonder lange afspeelduur. Met het meegeleverde oplaadetui meegenomen weegt de totale set slechts 50 gram. Hiervoor moet in elke broekzak toch wel een plekje te vinden zijn?

De OPPO Enco W31 koptelefoon maakt snel verbinding met andere apparaten dankzij de Bluetooth 5.0-standaard die we kennen uit elke Android-smartphone uit het middensegment en ook tegenkomen bij de iPhone toestellen. Als je wilt dat het nog sneller werkt, is er altijd de Quick Pairing-modus die goed speelt met compatibele OPPO smartphones die op ColorOS 7 draaien.

De batterijduur staat standaard op vier uur, wat gemiddeld is in dit marktsegment. De oplaadtijd bedraagt tachtig minuten. Omdat dit niet één van de sterkste punten is van de OPPO Enco W31 kunnen wij ons voorstellen dat dit echt een punt van overweging kan zijn bij het wel of niet kopen van de OPPO Enco W31. Besef wel dat de gebruik- en oplaadtijden voor deze prijsklasse meer dan goed zijn. Wil je deze verlengen, dan zal je dus ook meer geld moeten neertellen.

Een voordeel dat we willen aanstippen in deze OPPO Enco W31 review is dat de headset direct kan worden bediend via het aanraakoppervlak dat zich aan de bovenkant van de oortelefoon bevindt.

Helaas zijn de opties ervan beperkt. Als je twee keer op de rechteroortelefoon tikt, ga je naar het volgende nummer. Terug swipen naar het vorige nummer is er niet bij. Aan de linkerkant kun je tussen de twee vooraf ingestelde geluidsprofielen schakelen door te dubbeltikken. Als de telefoon overgaat, kan de inkomende oproep aangenomen worden door aan beide zijden van de oordopjes te dubbeltikken. Deze handeling volstaat ook om het telefoongesprek weer te beëindigen. Wanneer je drie keer achter elkaar naar rechts of links tikt, dan wordt de audio assistent geactiveerd.

Allemaal fraaie opties, maar er zit dus geen commando bij die de muziek start, pauzeert of je de mogelijkheid geeft om naar het vorige nummer terug te gaan. Dit moet je dus via de muziekapp of smartwatch doen. Op zich geen probleem, maar wel een overweging waard bij het bepalen van je keuze voor een nieuwe koptelefoon.

terug naar menu ↑

Kenmerken en voordelen

Hieronder doorlopen we nog even kort alle kenmerken en voordelen van de OPPO Enco W31 koptelefoon.

Audiokwaliteit

De audiokwaliteit is natuurlijk het belangrijkste kenmerk bij een koptelefoon. De OPPO Enco W31 blinkt in dat opzicht uit met diafragma’s met nano-keramische grafeen-coating die het bereik van hoge frequenties vergroten en de diepte van lage frequenties verbeteren.

Gebalanceerd geluid

Daarnaast pronkt OPPO ook met de mogelijkheid om tussen twee geluidsprofielen te wisselen door dubbel te tikken. De balansmodus is ontworpen om gebalanceerd geluid te leveren op alle frequenties, variërend van pop- tot klassieke muziek. De extra basmodus is ontworpen om rock- en elektronische muziek nog leuker te laten klinken.

Stuurprogramma

Ondanks de kleinere stuurprogramma’s is het prestatieniveau gelijk aan die van het (iets) duurdere Enco Free- hoofdtelefoon type en dat terwijl er op de OPPO Enco W31 geen Dolby Atmos-certificering zit. 

Spraakkwaliteit

De OPPO Enco W31 microfoons hebben een consistent geluidsbeeld. Ze nemen geluid duidelijk, natuurlijk en met weinig ruis op. Omgevingsruisonderdrukking wordt onmerkbaar toegepast tijdens telefoongesprekken en pratende mensen in dezelfde ruimte worden goed verstaanbaar opgenomen. Als het echt om hele harde geluiden gaat, dan is zelfs de gebruiker van de Enco W31 moeilijk te verstaan.

Bediening

Bezit je een OPPO smartphone, zoals bijvoorbeeld de Find X2 Pro, dan krijg je een simpele setup aangeboden. Andere smartphones, tablets of laptops moeten een conventionele koppeling uitvoeren met de knop in het hoesje. Er is geen speciale webapp om de OPPO Enco W31 te bedienen. Mogelijke firmware-updates worden automatisch geïnstalleerd.

bekijk aanbieding
OPPO Enco W31 kopen? Check de beste aanbieding!

Wij hebben de beste OPPO Enco W31 aanbieding voor je geselecteerd.

terug naar menu ↑

Alternatieven

Voor mensen die houden van een simpel design en koptelefoon die je niet in je gehoorgang, maar in de oorschelp zit, is de OPPO Enco Free een goed alternatief.

Voor OPPOfans die op zoek zijn naar een draadloze oplossing met meer functies op de oordopjes zelf, is de OPPO Enco W51 een prima optie.

terug naar menu ↑

Eindconclusie OPPO Enco W31 revie

8Expert Score
Draadloze geluidssensatie

Deze draadloze koptelefoon van OPPO verdient zeker een paar complimenten. Het charmante ontwerp is aantrekkelijk en het draagcomfort is perfect. De audioweergave is – zeker voor deze prijsklasse – zeer goed, al merkte we tijdens hoge volumes wel wat onzuiverheden in de weergave, de klankfrequenties en variatie is beter dan verwacht.

De batterijduur is niet bepaald lang, maar met vier uur non-stop luisterplezier acceptabel genoeg voor deze koptelefoon prijsklasse. De algehele indruk is dus goed, zeker als het de weergave van (normaal) geluid betreft. Voor koptelefoons die meer volume aankunnen, zijn er andere alternatieven beschikbaar. Wij zijn fan van de OPPO Enco W31 vanwege de prestaties, het draagcomfort, het design en de prijs.

Design
8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksvriendelijkheid
8
Prijs/kwaliteit
8.5
Pluspunten
 • Mooi design
 • Comfortabele pasvorm
 • Ruisvrije, zuivere audio
Minpunten
 • Terugspoelen niet mogelijk
 • Product
 • Specificaties
 • Aanbiedingen

OPPO Enco W31

84.00
Draadloos | Noise cancelling
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Part Number

ETI11

Model

6670161

Color

wit

Release Date

2020-05-01T00:00:01Z

Size

Eén maat

Language

Engels

Is Adult Product
€61,55
juli 13, 2024 1:37 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
8 nieuw van €61,55
1 gebruikt van €55,81

OPPO fans
Logo
Shopping cart