OPPO A74 review & aanbiedingen!

De OPPO A74 kwam in Nederland op de markt op 16 april 2021. De lancering was onderdeel van een serie nieuwe toestellen in de A-serie van smartphone fabrikant OPPO. De A74 groeide uit tot één van de toppers uit die lancering. In deze OPPO A74 review ontdek je wat dit toestel kan, wat de plus- en minpunten zijn en vergelijken we het toestel met vergelijkbare smartphones.

Kenmerken

De OPPO A74 is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, zilver en paars. De OPPO A74 is gemaakt van kunststof en is met 190 gram van gemiddeld gewicht. De smartphone heeft een accurate en snelle vingerafdrukscanner in de aan- en uitknop, die op de rechterzijkant zit. De voorkant van de OPPO A74 5G bestaat grotendeels uit het scherm, met daarin een gaatje voor de selfiecamera.

De OPPO A53 is een uitstekende keuze voor ieder type gebruiker.

De OPPO A74 heeft ook het zo kenmerkende ColorOS filter over het beeldscherm heen. Dat geeft het toestel een kenmerkend uiterlijk bij het gebruiken van de vele opties die deze smartphone herbergt.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO A74 - 128 GB Zwart 5G - €259,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO A74 - 128 GB Zwart 5G
Laatste updates:
  • €259,00 - november 9, 2022
  • €279,00 - oktober 22, 2022
  • €259,00 - september 23, 2022
  • €269,00 - augustus 27, 2022
  • €279,00 - augustus 19, 2022
  • €259,00 - juli 20, 2022
  • €279,00 - juli 12, 2022
  • €249,00 - juni 26, 2022
Sinds: juni 13, 2022
  • Hoogste prijs: €279,00 - juni 13, 2022
  • Laagste prijs: €249,00 - juni 26, 2022
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO A74 5G - 128GB - Space Silver - €251,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO A74 5G - 128GB - Space Silver
Laatste updates:
  • €251,00 - november 21, 2022
  • €258,00 - september 28, 2022
  • €249,00 - september 11, 2022
  • €259,00 - augustus 24, 2022
  • €256,99 - augustus 13, 2022
  • €256,00 - augustus 12, 2022
  • €233,00 - juli 12, 2022
  • €239,00 - juni 28, 2022
Sinds: juni 14, 2022
  • Hoogste prijs: €259,00 - juni 14, 2022
  • Laagste prijs: €233,00 - juli 12, 2022
terug naar menu ↑

Prestaties

De specificaties voor de OPPO A74 bevat een geïntegreerde Adreno videochip. De smartphone wordt geleverd met een schermdiagonaal van 6,5 inch en een resolutie van 2500×1080. Het Android 11 aangedreven toestel heeft 6GB werkgeheugen en 128GB maximale opslagcapaciteit.

De OPPO A74 heeft een plat LCD scherm en is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 480 processor met 8 cores en een processorsnelheid van 2GHz. In de OPPO A74 5G is een grote 5000 mAh-accu geplaatst en die gaat bij gemiddeld gebruik met gemak 24 uur mee. Ook als je veel op je toestel zit, is tussentijds opladen vaak niet nodig. Een nachtje aan de stekker en je smartphone is weer klaar voor dag lang actie en fun.  

Er zijn in totaal vier camera’s die je kunt gebruiken voor het vastleggen van je favoriete momenten.  De belangrijkste camera – de 48 megapixel hoofdcamera – is voorzien van een V8 megapixel groothoekcamera en 2 megapixel macrocamera. Met de laatste camera schiet je zwart-wit foto’s of video’s in retro stijl en daarvoor gebruikt dit OPPO A74 toestel een 2 megapixel zwart-wit-camera. Ideaal voor creatieve social media uitingen.

terug naar menu ↑

Pluspunten

Gebruikers die kiezen voor de OPPO A74 doen dat over het algemeen vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Je krijgt gewoon veel telefoon voor relatief weinig geld. Het toestel is snel, waardoor je nooit lang hoeft te wachten op hetgeen je wilt gebruiken, zien of creëren. Het LCD-scherm ziet er geweldig uit en nodigt direct uit om de smartphone de hele dag door te gebruiken.

De accu wordt ook hoog gewaardeerd door gebruikers van dit toestel. Dit komt omdat de accu lang meegaat, ook bij intensief gebruik. Hiermee verslaat het vrijwel alle toestellen in deze prijsklasse.

De OPPO A74 is uitstekend geschikt om in een mooi hoesje te verpakken. Dit voorkomt vingerafdrukken op de mooie behuizing, die vooral aan de achterkant wel gevoelig is voor afdrukken, vegen en vuilophoping. Een mooi hoesje voor de OPPO A74 vind je bij de gebruikelijke websites voor smartphone hoesjes. Je kan alvast kijken welk hoesje goed uit de OPPOfans reviews komen, door naar onze OPPO hoesjes pagina te gaan.     

terug naar menu ↑

Minpunten

De OPPO A74 is dus in veel opzichten een prima keuze, maar ook dit OPPO model is niet perfect. Er zijn nog enkele verbeterpunten, waaronder de camerakwaliteit. Voor normaal gebruik waarbij je foto’s maakt voor social media, vrienden en familie is de cameratechniek meer dan voldoende. Wil je net iets meer kunnen doen met je foto’s of video’s dan komen de vier ingebouwde camera’s toch echt iets tekort. Houd er dus rekening mee dat je wel schitterende foto’s kunt maken, maar wil je ze publiceren of is fotografie je hobby dan is de FIND X serie van OPPO wellicht een betere optie.

terug naar menu ↑

Waar te koop

Ga je de OPPO A74 kopen? Dan kan je terecht in tien verschillende (online) winkels. Bij Bol.com, en Mediamarkt betaal je het minste voor deze OPPO A74 smartphone. Bovendien is daar regelmatig een OPPO A74 te vinden op de digitale kanalen van deze bedrijven.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO A74 - 128 GB Zwart 5G - €259,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO A74 - 128 GB Zwart 5G
Laatste updates:
  • €259,00 - november 9, 2022
  • €279,00 - oktober 22, 2022
  • €259,00 - september 23, 2022
  • €269,00 - augustus 27, 2022
  • €279,00 - augustus 19, 2022
  • €259,00 - juli 20, 2022
  • €279,00 - juli 12, 2022
  • €249,00 - juni 26, 2022
Sinds: juni 13, 2022
  • Hoogste prijs: €279,00 - juni 13, 2022
  • Laagste prijs: €249,00 - juni 26, 2022
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO A74 5G - 128GB - Space Silver - €251,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO A74 5G - 128GB - Space Silver
Laatste updates:
  • €251,00 - november 21, 2022
  • €258,00 - september 28, 2022
  • €249,00 - september 11, 2022
  • €259,00 - augustus 24, 2022
  • €256,99 - augustus 13, 2022
  • €256,00 - augustus 12, 2022
  • €233,00 - juli 12, 2022
  • €239,00 - juni 28, 2022
Sinds: juni 14, 2022
  • Hoogste prijs: €259,00 - juni 14, 2022
  • Laagste prijs: €233,00 - juli 12, 2022

BCC, Coolblue en Wehkamp rekenen een gemiddelde prijs, terwijl je bij het kopen van de OPPO A74 het duurste uit bent als je de OPPO A74 koopt bij Aces direct of Mobiel.nl. Daar ligt de gemiddelde prijs net iets onder of net iets boven de 300 euro en dat is gelijk aan de adviesprijs die gold toen het toestel net op de markt kwam.

terug naar menu ↑

Vergelijking: OPPO A74 versus de Xiaomi MI 11 Lite

In vergelijking met de Xiaomi MI 11 Lite is de OPPO A74 een smartphone die je als gebruiker meer biedt voor minder geld dat zijn Xiaomi concurrent. Waar de Xiaomi sommige specificaties ontbeert, is de OPPO juist van alle denkbare specificaties voorzien. De Xiaomi MI 11 Lite heeft wel een iets groter werkgeheugen (8GB om 6 GB). De prijzen liggen ongeveer gelijk, gemiddeld is de Xiaomi MI 11 Lite tien euro duurder. Bij een OPPO A74 aanbieding kan dat verschil nog verder oplopen.

Waar smartphonefabrikant OPPO bij dit model kiest voor een LCD scherm, zit er op de Xiaomi MI 11 Lite een plat OLED scherm. De schermdiagonaal en resolutie is vrijwel gelijk: 6,55 om 6,56 inch en een gelijkwaardige resolutie van 2500×1080. De helderheid van de Xiaomi is echter wel significant beter. Dit geldt ook voor de camerakwaliteit en processor. De Xiaomi werkt met een Qualcomm Snapdragon 780G processor.

De verschillen zijn dus niet heel groot, maar de OPPO A74 wint het op de accu duidelijk van de Xiaomi MI 11 Lite. Niet alleen de capaciteit is hoger, maar ook de snelheid van laden is bij de OPPO A74 hoger dan bij het Xiaomi toestel. Overall genomen komt de OPPO A74 dus net iets beter uit de bus in deze vergelijking, maar wij weten ook dat sommige gebruikers toch zullen kiezen voor de Xiaomi. Het is maar net waar je op let bij het kopen van een OPPO A74 of Xiaomi MI 11 Lite telefoon.

Eindconclusie

Als we alle kenmerken, prestaties, plus- en minpunten in overweging nemen dan is de OPPO A74 een uitstekende keuze voor ieder type gebruiker. De OPPO A74 heeft complete specificaties en dat is gezien de scherpe prijs een fantastische prestatie van het OPPO design- en techteam. OPPOfans beëindigt deze OPPO A74 review dan ook met een hoog waarderingscijfer van dit OPPO toestel uit 2021. Deze OPPO A74 smartphone krijgen dan ook een eindscore van 7,8/10.

bekijk aanbieding
OPPO A74 kopen? Check de beste aanbieding!

Wij hebben de beste OPPO A74 aanbieding voor je geselecteerd.

terug naar menu ↑

Eindconclusie OPPO A74 review

7.8Expert Score
Uitstekende keuze voor ieder type gebruiker

Als we alle kenmerken, prestaties, plus- en minpunten in overweging nemen dan is de OPPO A74 een uitstekende keuze voor ieder type gebruiker. De OPPO A74 heeft complete specificaties en dat is gezien de scherpe prijs een fantastische prestatie van het OPPO design- en techteam. OPPOfans beëindigt deze OPPO A74 review dan ook met een hoog waarderingscijfer van dit OPPO toestel uit 2021. Deze OPPO A74 smartphone krijgen dan ook een eindscore van 7,8/10.

Design
8
Snelheid
8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksvriendelijkheid
7.5
Camera
7
Prijs/kwaliteit
7.5
  • Product
  • Aanbiedingen
2021 | 5G | 6.5 inch
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
  • Product
  • Aanbiedingen
2021 | 5G | 6.5 inch
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

OPPO fans
Logo
Shopping cart