OPPO A72 review

De OPPO A72 is sinds de zomer van 2020 op de markt en draait op het Android 10.0 besturingssysteem. We zullen in deze expert review de prestaties en prijsstelling van de OPPO A72 onder de loep nemen waardoor jij beter kunt bepalen of deze smartphone bij je past of niet. Wil je de OPPO A72 naar aanleiding van deze review kopen dan kun je bij een aantal winkels terecht waaronder Mediamarkt. Lees snel verder en check ook zeker de lopende OPPO A72 aanbiedingen die wij meegeven aan het einde van deze OPPO A72 review!

De OPPO A72 wordt aangedreven door Octa core (2 GHz, Quad core, Kryo 260 + 1.8 GHz, Quad core, Kryo 260) processor en draait op de Qualcomm Snapdragon 665 Chipset. Het heeft 4 GB RAM en 128 GB intern geheugen, wat is uit te breiden tot 256 GB via een micro SD-kaart.

De OPPO A72-smartphone heeft een IPS LCD-scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 1080 x 2400 pixels en een pixeldichtheid van 405 ppi. Dit komt neer op een schermverhouding van 90,5 procent. Dankzij de Eye Care wordt er ook gedacht aan het behoud van je scherpe blik: smooth en delightful.

De OPPO A72 is een ultramoderne budget smartphone!

De camera is misschien wel het meest in het oog springende bij deze OPPO A72 serie. Aan de voorkant van de camera zit een 16 MP primaire camera en aan de achterkant een 48 + 8 + 2 + 2 MP camera met alle moderne functies. Denk hierbij aan een digitale zoom, automatische flitser, gezichtsdetectie en aanraken om scherp te stellen.

Deze ultramoderne camera stelt je nooit teleur. Bij panorama opnamen, een selfie fotoshoot, foto’s van een festival of bij vakantiekiekjes. Deze OPPO A72 legt altijd alles haarfijn vast. Zelfs als je kiest voor een flink ingezoomde foto van bijvoorbeeld een groep dolfijnen die ver weg in de oceaan voorbij zwemmen. Dankzij de geïntegreerde, intelligente software wordt elke foto vastgelegd in uitstekende kwaliteitsbeelden.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO A72 128GB Zwart - €234,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO A72 128GB Zwart
Laatste updates:
  • €234,00 - juni 20, 2021
  • €235,00 - juni 17, 2021
  • €234,00 - juni 7, 2021
  • €196,00 - mei 27, 2021
  • €236,00 - mei 17, 2021
  • €235,00 - mei 11, 2021
  • €236,00 - april 26, 2021
  • €199,00 - april 19, 2021
Sinds: april 19, 2021
  • Hoogste prijs: €236,00 - april 26, 2021
  • Laagste prijs: €196,00 - mei 27, 2021
Laatste Amazon prijsupdate was: juni 20, 2021 5:28 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

OPPO A72 Ultra Steady Video

Die kwaliteit zie je ook terug, want de OPPO A72 is uitgerust met de bekende Ultra Steady Video-functie. Zo heb je geen last meer van schokkerige beelden, zelfs wanneer je filmt en in beweging bent! Springen, dansen, sporten en rennen naar de laatste trein: alles kan voor het nageslacht worden vastgelegd zonder dat je duizelig wordt bij het terugkijken.

Het toestel wordt ondersteund door een 5000 mAh-batterij. Wat staat voor milli)Ampère per uur. Een batterij met een capaciteit van 5000 mAh kan 1 uur 2400mAh leveren of 2 uur 2500 mAh, of 5 uur 1000 mAh. Met 5000 mAh zit je dus wel goed als het gaat om de gebruiksduur met één oplaadbeurt. Het toestel is bovendien voorzien van een 18W snelle oplaadfunctie.

De connectiviteitsfuncties op deze smartphone zijn prima op orde en bevatten de meest belangrijke koppelingen die je nodig hebt om je telefoon overal en altijd te kunnen gebruiken: Wifi, Bluetooth, GPS en VoLTE (voice over een 4G LTE netwerk).

Het Dual stereo Dirac 2.0 speakersysteem brengt alle audio zuiver in je oren. Of je nou een podcast beluistert, muziek afspeelt, een audio-opnamen terugluistert of gewoon een telefoongesprek voert. Het geluid is altijd op niveau waardoor de OPPO A72 een zeer prettige audio-ervaring oplevert.

terug naar menu ↑

OPPO A72 prestaties

Bij deze OPPO A72 review kijken we ook naar de prestaties bij dagelijks gebruik. Het in China gevestigde OPPO Electronics staat vooral bekend om zijn premium smartphones zoals Find 5 en N1. Het maakt ook draagbare mediaspelers, tv’s en dvd en natuurlijk ook de Blu-ray Disc players die OPPO verkoopt op diverse wereldmarken.

Met deze smartphone uit de A-serie kan je probleemloos alle dagelijkse taken van het moderne leven aan: e-mailen, surfen op het web, sociale media, gamen. De OPPO A72 kan zelfs veeleisende games, zoals bijvoorbeeld Fortnite, aan en werken prima op dit toestel.

De standaard laadsnelheid ligt wel lager dan bij premium toestellen en de framesnelheid ligt ook een fractie lager. Maar storend is dat niet, tenzij je er natuurlijk echt op gaat letten. De prestaties overtreffen wat ons betreft de verwachtingen van mobile devices in deze klasse.  

terug naar menu ↑

Vergelijking bij OPPO A72 kopen

Ben je van plan om een OPPO A72 te kopen? Houd er dan rekening mee dat deze smartphone in de markt is gezet als budget-smartphone. Het beste kan deze aankoop vergeleken worden met merken als Motorola of Nokia. Het valt qua positionering in het totale spectrum in dezelfde kwaliteit- en prijsklasse als andere (opkomende) Chinese merken zoals Xiaomi en Realme. Wees je hiervan bewust als je de OPPO A72 wilt kopen. Het is zogezegd een prima middenklasser in het totale smartphone aanbod van dit moment.

Het stijlvolle ontwerp zorgt er overigens voor dat je het gevoel hebt dat je qua keuze veel hoger in de markt zit. Deze mobiele telefoon biedt dan ook veel meer dan je zou verwachten in deze categorie. Daarvoor verdient het OPPO designteam absoluut een groot compliment.

bekijk aanbieding
OPPO A72 kopen? Check de beste aanbieding!

Wij hebben de beste OPPO A72 aanbieding voor je geselecteerd.

terug naar menu ↑

OPPO A72 kopen bij Mediamarkt

Die zeer goede prijs kwaliteitsverhouding is voor Mediamarkt één van de belangrijkste redenen geweest om het toestel op te nemen in hun vaste telefonie assortiment. De OPPO A72 is bij Mediamarkt gemakkelijk en snel te bestellen tegen een zeer scherpe prijs.

Check de webshop van Mediamarkt voor de actuele deals en aanbiedingen voor de OPPO A72, voor zowel toestellen met als zonder abonnement.

terug naar menu ↑

Eindconclusie OPPO A72 review

8Expert Score
Ultramoderne budget smartphone

De besturingssystemen, de processor, de sublieme cameratechniek, het ruime interne RAM-geheugen (plus uitbreidingsoptie) en batterijduur zijn echter ruimschoots voldoende voor prettig en comfortabel (dagelijks) gebruik. Bij OPPOfans zijn we dan ook echt fan geworden van dit type. De OPPO A72 review eindigen we dan ook met de slogan van OPPO zelf: De OPPO A72 to Shine Up Your A-moment.

Design
8.5
Snelheid
7
Functionaliteit
7.5
Gebruiksvriendelijkheid
8
Camera
8.5
Prijs/kwaliteit
7.5
Pluspunten
  • Sublieme camera met ultra steady video
  • Prachtig design
  • Zeer dergelijke prestaties
Minpunten
  • Geen externe geheugen uitbreidingsmogelijkheden
  • Lage laadsnelheid
  • Lagere verversingsnelheid dan premium toestellen

Let bij de aanschaf van deze smartphone altijd op de specificaties. Kan deze mobiel bieden wat je zoekt? De OPPO A72 Mediamarkt deals zorgen ervoor dat je echt waar voor je geld krijgt als je de OPPO A72 gaat kopen.

Maar zie die deal altijd wel in het perspectief van het marktsegment waarin dit toestel zich bevindt. Mobiele telefonie fans die voor OPPO kiezen, doen dat vaak vanwege het fraaie ontwerp, de degelijke prestaties en de extra functies die – in tegenstelling tot premium merken – niet veel extra kosten. Uiteraard is het wel belangrijk dat je dan in je verwachtingsmanagement snapt dat dit toestel in details soms net iets minder is dan zijn duurdere broers en zussen uit het telefoniespectrum van dit moment.

  • Product
  • Aanbiedingen

OPPO A72

234.00
De OPPO A72 128GB Zwart beschikt over 128 GB opslagcapaciteit. Dit is normaal gesproken genoeg voor al je apps, foto's en bestanden. Heb je toch meer ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

OPPO fans
Logo
Shopping cart