OPPO A5 (2020) Review

Ditmaal bij OPPOfans aandacht voor de OPPO A5 (2020). In deze recensie gaan we dieper in op de kenmerken van deze smartphone. Ook vertellen we je waar je dit toestel kunt kopen en voor welke telefoonbezitters deze mobiele telefoon het meest geschikt is.

Overzicht van de OPPO A5 2020

OPPO A5 2020 is een eersteklas telefoon met een robuust, strak uni-body-ontwerp en een gebogen plastic behuizing van rand tot rand. Het heeft een aluminium frame-ontwerp met Gorilla Glass 3 voor schermbescherming. Ingebouwde zekerheid zonder in te leveren op stijl en comfort.

De OPPO A91 geeft top prestaties voor een betaalbare prijs!

De OPPO A5 (2020) wordt geleverd met verbeterde specificaties en functies ten opzichte van zijn voorganger(s). Het belangrijkste verschil  is RAM en opslag bij deze 2020-update.

terug naar menu ↑

Dingen om te overwegen

De OPPO A5 is op veel punten verbeterd ten opzichte van de eerder uitgebrachte modellen in deze serie. Besef wel, dat de OPPO A5 (2020) in tegenstelling tot de OPPO A5 (2018) exact dezelfde SoC, scherm, batterij en camera hebben als de A9 (2020). Als je op zoek bent naar een upgrade van één van deze zaken, dan is deze 2020 versie niet helemaal wat jij zoekt.

Vind jij deze zaken juist ontzettend mooi en zoek je naar andere verbetering bij de OPPO A5? Lees dan hieronder de kenmerken en voordelen van deze 2020 upgrade.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO A5 (2020) Zwart - €157,99
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO A5 (2020) Zwart
Laatste updates:
  • €157,99 - juli 12, 2021
  • €151,99 - juli 7, 2021
  • €149,00 - juli 1, 2021
  • €124,00 - juni 26, 2021
  • €149,00 - juni 17, 2021
  • €139,00 - juni 1, 2021
  • €149,99 - mei 17, 2021
Sinds: mei 17, 2021
  • Hoogste prijs: €157,99 - juli 12, 2021
  • Laagste prijs: €124,00 - juni 26, 2021
terug naar menu ↑

Kenmerken en voordelen

OPPO A5 (2020) aangedreven door Qualcomm SDM665 Snapdragon 665-chipset. De chipset is gebouwd op de moderne 11nm-processor. Het wordt ook ondersteund door een Octa-core CPU die op 2,0 GHz Kryo 260-processor tikt. Voor de grafische weergave van het apparaat regelt Adreno 610 de taak die helpt bij het produceren en optimale prestaties met minder stroomverbruik. Bij deze nieuwe upgrade van de OPPO A5 zijn er enkele verschillen met de voorgaande model uit deze serie.

Camera

OPPO A5 2020 heeft plek voor vijf afzonderlijke camera’s. Een 12MP hoofdlens aan de achterkant voor maximale fotoresolutie, een 119° groothoeklens voor panoramische foto’s, twee 2MP lenzen die artistieke portreteffecten bieden en een 8MP voorcamera met AI Beautification. Dankzij al deze gloednieuwe technologie is de camera zonder twijfel één van de opvallendste verbeterpunten.

Video Stabiliteit

Dankzij videostabilisatie kan je op elk moment perfecte beelden schieten. Deze zogeheten EIS (Electronic Image Stabilization) is in de 2020 versie geïntrigeerd en valt te combineren met intelligente technologie zoals een interne gyroscoop. Ook biedt de A5 2020 trillingvrij filmen, zelfs als je loopt, rent of in een voertuig rijdt!

Ontwerp

Het ontwerp is niet direct drastisch gewijzigd. Aan de zijkanten van de smartphone bevinden zich de gebruikelijke aan / uit-knoppen en volumeknoppen. Evenzo de microUSB-sleuf voor opladen en verbinding maken met apparaten, evenals een speakerphone-rooster en microfoon.

Aan de achterkant van de telefoon heeft OPPO een opstelling voor een quad-achteruitrijcamera en een LED-zaklamp. Onder de camera-instelling bevindt zich aan de achterkant een gemonteerde vingerafdruksensor voor beveiliging en snelle toegang tot de telefoon. Dit is in vergelijking met voorgaande toestellen net wat soepeler voor dagelijks gebruik.

Scherm

Het scherm wordt gekenmerkt door het perforatorontwerp dat het bedrijf het Nano waterdruppel-schermontwerp noemt. Dankzij het randloze scherm heeft de OPPO A5 (2020) een edge-to-edge look met een screen-to-body ratio van 83,7%, waardoor het scherm van boven naar beneden kan worden uitgerekt.

OPPO A5 (2020) heeft een 6,5-inch IPS LCD-scherm met een beeldverhouding van 20: 9. Dit scherm produceert weergavekleuren tot 16 miljoen, wat het apparaat een kleurrijk en helder beeld geeft.

Gebruikersgemak

Voor het optimaliseren van het gebruikersgemak zitten er aan de zijkanten van deze smartphone de gebruikelijke aan en uit-knoppen alsmede de volumeknoppen. Ook vind je daar de microUSB-sleuf voor opladen en verbinding maken met apparaten. Vrij dicht daarbij zit ook de speaker microfoon die voor onfeilbare geluidkwaliteit zorgt bij het afluisteren van audio, video en tijdens het bellen.

Aan de achterkant van de telefoon heeft OPPO een opstelling voor een quad-achteruitrijcamera en een LED-zaklamp. Onder de camera-instelling bevindt zich een gemonteerde vingerafdruksensor voor beveiliging en snelle toegang tot de telefoon.

bekijk aanbieding
OPPO A52 (2020) kopen? Check de beste aanbieding!

Wij hebben de beste OPPO A52 (2020)aanbieding voor je geselecteerd.

terug naar menu ↑

Reviews

Bij review website Tweakerz doet de OPPO A5 2020 versie het bijzonder goed, want de meeste reageerders prijzen het toestel om de snel oplaadbare en sterke accu. Dat het scherm van iets mindere kwaliteit is, wordt door de reviewers voor lief genomen. Ook de optie om twee simkaarten te plaatsen wordt ook als een groot voordeel gezien.

Er zijn geen negatieve reviews te vinden, waarbij gebruikers spijt betuigen van de aankoop. Er zijn wel hier en daar minpunten, zoals de eerder genoemde schermkwaliteit.

terug naar menu ↑

Alternatieven

De alternatieven voor de OPPO A5 liggen niet alleen in de eerder uitgebrachte modellen. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor de OPPO A15 of de OPPO A91. Beide hebben vergelijkbare prestaties en zitten in dezelfde prijsklasse.

Wil je nog iets dieper in de buidel tasten voor nog net iets betere prestaties en weergaves? Check dan de OPPO A72. Dit toestel is ongeveer zestig euro duurder, maar bevat geweldige technologie. De mindere schermkwaliteit – die de OPPO A5 weleens wordt verweten – los je met de A72 direct op. Hier is elke pixel van topkwaliteit. Het mist echter wel die camera-optimalisaties die deze 2020 versie van de A5 kenmerkt.

terug naar menu ↑

Conclusie OPPO A52 (2020)

8Expert Score
Ultrasnelle lichtgewicht smartphone

De OPPO A5 2020 upgrade is zeker geslaagd te noemen. Hoewel bepaalde zaken onaangeroerd zijn gebleven zijn er ook duidelijke verbeteringen zichtbaar in de kenmerken. De camera-upgrade en videostabilisatie zorgt ervoor dat mensen die het maximale uit een camera willen halen kiezen voor de OPPO A5 2020.

Onze eindconclusie is dat de OPPO A5 zonder meer een aanvulling is op het reeds beschikbare gamma van dit toestel. Eerlijk gezegd vragen we ons af waar een volgende upgrade nog verbeterd kan worden? OPPO heeft de beste dingen gekoesterd en de minpuntjes duidelijk verbeterd.

De prijs-kwaliteit is hetzelfde gebleven, waardoor ook deze upgrade als een budgettoestel te boek staat en dat is goed nieuws voor iedereen die graag topkwaliteit in huis haalt, maar geen portemonnee heeft om veel geld uit te halen voor zaken als een mobiele telefoon.

Design
7.5
Snelheid
7.5
Functionaliteit
7
Gebruiksvriendelijkheid
7.5
Camera
8
Prijs/kwaliteit
9
Pluspunten
  • Snel oplaadbare en sterke accu
  • Prachtig design
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
Minpunten
  • Geen donkere modus beschikbaar
  • Gemiddelde schermkwaliteit
  • Product
  • Aanbiedingen

OPPO A5 2020

157.99
De OPPO A5 (2020) 64GB Zwart heeft een grote 5.000 mAh batterij. Hiermee kom je zonder tussentijds opladen gemakkelijk de dag door. Daarnaast gebruik ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

OPPO fans
Logo
Shopping cart