OPPO A16 review & aanbiedingen!

De OPPO A16 kwam in Nederland op de markt in juli 2021. Sindsdien is het toestel al vaak over de toonbank gegaan en via online bestellingen thuisbezorgd. Wat voor toestel ontvang je als je besluit de OPPO A16 te kopen? In deze OPPO A16 review vertellen we je meer over de algemene kenmerken, prestaties en de min- en pluspunten van deze smartphone.

Kenmerken

De OPPO A16 valt op door een 3D gestroomlijnd design met een glanzende metaalachtige behuizing. Het scherm is groot, duidelijk en zorgt voor een totale entertainment belevening bij het afspelen van audio en video of bij het spelen van games.

De OPPO A16 is voorzien van een systeembooster. Deze maakt het toestel in één klap een stuk sneller en beter dan zijn voorgangers. De Systeembooster 7 zou volgens OPPO het toestel achttien procent beter laten presteren als het gaat om opslagcapaciteit, downloadsnelheid, werking en crashpreventie.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO A16 - 64 GB Zwart - €179,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO A16 - 64 GB Zwart
Laatste updates:
  • €179,00 - juli 18, 2022
  • €173,00 - juli 13, 2022
  • €164,00 - juli 6, 2022
  • €179,00 - juni 28, 2022
  • €164,00 - juni 13, 2022
  • €149,00 - mei 21, 2022
  • €179,00 - maart 24, 2022
Sinds: maart 24, 2022
  • Hoogste prijs: €179,00 - maart 24, 2022
  • Laagste prijs: €149,00 - mei 21, 2022
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO A16 - 64 GB Blauw - €179,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO A16 - 64 GB Blauw
Laatste updates:
  • €179,00 - juli 17, 2022
  • €172,00 - juni 28, 2022
  • €179,00 - maart 24, 2022
Sinds: maart 24, 2022
  • Hoogste prijs: €179,00 - maart 24, 2022
  • Laagste prijs: €172,00 - juni 28, 2022
terug naar menu ↑

Prestaties

De specificaties voor de OPPO A16 zijn indrukwekkend. De OPPO A16 is voorzien van een enorm grote batterij van 5000 mAh1 en een drievoudige camera opstelling ontworpen om te schitteren – gestroomlijnd in een ultradunne 3D-behuizing met gebogen rand uit één stuk, die slechts 190 gram weegt en met 8,4 millimeter ultradun is. Het downloaden van (video)content gaat supersnel dankzij de CPU-snelheid: tot 2,3 GHz.

Een tachtig graden groothoeklens zorgt voor prima cameraprestaties. De 13MP hoofdcamera met autofocus en een 2MP dieptecamera, die ook nog eens is voorzien van een 2MP macrocamera zorgen ervoor dat je alle actie haarscherp vast kan leggen. De drievoudige camera-actie, allemaal individueel aangedreven door de geavanceerde AI die super betrouwbaar is en gemaakt is om al je perfecte momenten probleemloos vast te leggen.

terug naar menu ↑

Pluspunten

Gebruikers zullen ervaren dat de OPPO A16 prettig is vanwege de 5000 mAh batterij met lange levensduur, HD+ oogverzorgingsdisplay, AI verfraaiing op de drievoudige camera en het grote geheugen dankzij de Systeembooster. Ook is het de OPPO A16 voorzien van het kenmerkende OPPO ColorOS 11.1 systeem voor levensechte kleuren en afbeeldingsweergaves.

Ook de afmetingen en het gewicht zijn volgens OPPOfans duidelijke pluspunten, omdat je het toestel overal mee naartoe kunt nemen zonder dat je echt merkt dat je hem bij je hebt. Nadeel is wel dat je hem daarom ook gemakkelijk ergens kunt vergeten, je merkt immers niet zo snel dat je hem mist. Maar goed dat is eerder een minpunt voor de gebruiker, dan voor de OPPO A16 zelf.

terug naar menu ↑

Minpunten

Perfectie bestaat niet, maar natuurlijk streeft iedereen ernaar. De OPPO A16 is ook niet perfect. Er zijn nog enkele verbeterpunten, waaronder de prestaties bij zwaardere programma. Bij apps als YouTube of Spotify reageert het toestel soms wat trager. Het beeldscherm is 6,5 inch breed, wat natuurlijk voor prachtige weergaves zorgt, maar het maakt de bediening met één hand ook direct een stuk lastiger.

terug naar menu ↑

Waar te koop

Ga je de OPPO A16 kopen? Dan kan je terecht bij Mediamarkt. Hier zijn regelmatig OPPO A16 aanbiedingen die het zeer interessant maken om dit toestel te kopen. Bezoek de bekende online verkoopadressen voor het vinden van een OPPO A16 aanbieding. Ga je een toestel uitzoeken in een winkel? Let dan op dat wanneer je een OPPO A16 wilt kopen, je kiest voor een erkend OPPO verkooppunt.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO A16 - 64 GB Zwart - €179,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO A16 - 64 GB Zwart
Laatste updates:
  • €179,00 - juli 18, 2022
  • €173,00 - juli 13, 2022
  • €164,00 - juli 6, 2022
  • €179,00 - juni 28, 2022
  • €164,00 - juni 13, 2022
  • €149,00 - mei 21, 2022
  • €179,00 - maart 24, 2022
Sinds: maart 24, 2022
  • Hoogste prijs: €179,00 - maart 24, 2022
  • Laagste prijs: €149,00 - mei 21, 2022
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: OPPO A16 - 64 GB Blauw - €179,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor OPPO A16 - 64 GB Blauw
Laatste updates:
  • €179,00 - juli 17, 2022
  • €172,00 - juni 28, 2022
  • €179,00 - maart 24, 2022
Sinds: maart 24, 2022
  • Hoogste prijs: €179,00 - maart 24, 2022
  • Laagste prijs: €172,00 - juni 28, 2022

Naast Mediamarkt kan je voor de nieuwste OPPO smartphones terecht bij onder meer Coolblue en BCC. Ook alle grote telefonieproviders bieden OPPO toestellen te koop aan, los en bij een abonnement.

terug naar menu ↑

Vergelijking: OPPO A16 versus de OPPO A54

De OPPO A16 laat zich het beste vergelijken met de OPPO A54, die qua design heel veel lijkt op deze A16. Ook de OPPO A54 heeft de drievoudige camera en het grote heldere scherm. Deze bevat echter niet de HD+ oogverzorgingsdisplay, die de OPPO A16 juist zo kenmerkt.

In deze OPPO A16 review komen nog enkele andere aspecten, zoals beeldscherm afmeting en batterij levensduur voor. Deze zijn grotendeels vergelijkbaar met de specificaties van de OPPO A54. Je kan eigenlijk gerust stellen dat de A54 wordt opgevolgd door de A16. Hierdoor is de A54 goedkoper te verkrijgen en voor smartphone gebruikers die een OPPO A16 kopen, is de prijs iets gestegen, maar die krijgen dan ook alle nieuwe technieken die voor dit type toestel verkrijgbaar zijn. Met de OPPO A16 krijg je dan ook zonder meer waar voor je geld.

bekijk aanbieding
OPPO A16 kopen? Check de beste aanbieding!

Wij hebben de beste OPPO A16 aanbieding voor je geselecteerd.

terug naar menu ↑

Eindconclusie OPPO A16 review

8.1Expert Score
Prima basismodel voor dagelijks gebruik

Als we alle kenmerken, prestaties, plus- en minpunten in overweging nemen, dan is de OPPO A16 een prima basismodel. Voor intensief gebruik komt het iets tekort, maar wil je gewoon de dagelijks dingen doen via je smartphone en toch toegang hebben tot de vele extra’s die een smartphone bezitter heeft, dan is de OPPO A16 een prima (instap)model. De AI verfraaiing en de HD+ oogbescherming op het scherm juichen we toe. Dit spaart je ogen en maakt langer gebruik van het toestel mogelijk. Omdat ook de batterij lang meegaat, is de OPPO A16 volgens OPPOfans een toestel dat prima in balans is met de wensen en behoeften van zijn gebruikers. De OPPO A16 krijgt in deze review dan ook een beoordeling van: 8,1/10.

Design
8
Snelheid
8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksvriendelijkheid
7.5
Camera
7
Prijs/kwaliteit
7.5
  • Product
  • Aanbiedingen
De batterij van de OPPO A16 64GB Zwart gaat de hele dag mee. Deze smartphone heeft een batterijcapaciteit van 5.000 mAh waardoor je het toestel bij ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
  • Product
  • Aanbiedingen
De batterij van de OPPO A16 64GB Zwart gaat de hele dag mee. Deze smartphone heeft een batterijcapaciteit van 5.000 mAh waardoor je het toestel bij ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

OPPO fans
Logo
Shopping cart