Het beste geluid in huis: hoe kies je de juiste speakers?

Iemand die nieuwe speakers zoekt, heeft opties die bijna oneindig lijken. Er komen steeds nieuwe merken en modellen speakers op de markt waardoor je precies moet weten waar je op moet letten als je de ideale speakers voor jou nodig hebt. Wil je te weten komen hoe je de juiste speakers moet uitkiezen? Lees dan even verder zodat je de juiste keuze kunt maken.

Verschillende soorten luidsprekers

We kunnen verschillende soorten speakers onderscheiden. De meest populaire soorten speakers zijn de traditionele actieve luidspreker, draadloze luidsprekers, vloerluidsprekers, compacte luidsprekers, design luidsprekers, streaming luidsprekers, inbouw luidsprekers en wifi of hifi luidsprekers. Er zijn ook soundbars, subwoofer systemen en home cinema sets verkrijgbaar om het muziek thuis te verrijken. Je kunt op Speakerinfo.nl meer informatie vinden over de beste speakers van dit moment. Welke speakers je uiteindelijk kiest, is een persoonsgebonden keuze gebaseerd op je eigen persoonlijke voorkeuren; oftewel: een speaker die goed bij jou past.

Let op de specificaties

Ga je nieuwe speakers kopen, let dan vooral op de specificaties van het apparaat. Zo weet je namelijk van tevoren wat je van de luidspreker kunt verwachten qua audiokwaliteit en vermogen. Check ook van welke functies het apparaat is voorzien.

Check de afmetingen

Let goed op de afmetingen van de speakers die beschikbaar zijn. Er zijn namelijk kleine en compacte speakers, maar ook grote imposante sets die snel opvallen. Over het algemeen geldt: hoe groter de speakers des te beter de geluidsweergave. Ook met kleinere speakers geniet je van fantastisch audiokwaliteit, maar ‘hoe groter, hoe beter’ blijft gelden.

Thuis muziek luisteren?

Luister je graag thuis naar muziek, dan kun je voor een home audio actieve speakerset kiezen. Je kunt vervolgens muziek afspelen door de speaker te koppelen met je OPPO smartphone of met je laptop of tablet. Je kunt ook je televisie koppelen zodat je je lievelingsvideoclips kunt afspelen. Perfect voor de televisie is ook de soundbar. Andere opties voor muziek in huis zijn de vloerstaande speaker, een speaker die qua afmetingen groot is en waarbij het geluid optimaal is.

Vind je het ontwerp belangrijk?

Als voor jou het ontwerp van je luidsprekers belangrijk is, dan heb je talloze keuzes. De ene persoon wil liever kiezen voor een luidspreker waarbij het design op bewuste wijze onopvallend is zodat de speakers in de achtergrond weggewerkt worden. Het gaat hierbij om de inbouwluidsprekers. Anderen kiezen eerder voor design luidsprekers, al zijn deze speakers meestal van een duurder prijskaartje voorzien.

Vaak onderweg?

Heb je de speakers voor onderweg nodig? Dan kun je eerder denken aan bluetooth speakers of draadloze speakers die functioneren via een draadloze verbinding. Het gaat namelijk om compacte luidsprekers die niet veel wegen en makkelijk overal mee kan. Je kunt dergelijke speakers koppelen aan je OPPO smartphone of tablet en vervolgens muziek luisteren waar je ook bent: op school, in de achtertuin, op vakantie of op het strand. Ga je naar het strand of wil je de speakers plaatsen naast je badkuip, kies dan voor waterdichte speakers.

OPPO fans
Logo
Shopping cart